• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

skoda oktawia

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
koledzy bije przy hamowaniu aż trzęsie buda wymienione tarcze na trw i klocki, zero luzów, poduszki dobre już mi brakuje zdrowia czy to może płyn hamulcowy nie mam już pojęcia

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
a zawiecha moze końcówka .drązek,sworzeń

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
mam szarpaki zero luzów nic kompletnie nic luzów sinenbloki okej poduszki okej

maxbu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
5
a przy zakłdaniu tarcz dobrze wyczyściłeś piasty. nawet troche rdzy albo jakieś zabrudzenie może być przyczyną drgań.załóż zegar i zobacz czy nie ma bicia. juz nawet 0.5 mm może się przenosić. miałem podobnie w BMW.był to błąd montażowy

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
czujesz to z obu stron czy z jednej? przed wymianą też tak było ? może piasta krzywa ?...

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
183
Miasto
Dublin -Kraków
jesli po wymianie tarcz jest problem to tarcze beda krzywe wiem wiem ze nowe..

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
przed wymianą było to samo i na nowych tarczach to samo i to tylko przy hamowaniu grzieś tak od 100km powyżej jeszcze bardziej myśle że jak by przeguby to by biło jak ciągnie a nie jak hamuje

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
też wyważałem nawet przekładałem kture lepsze na przód

rafal.

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Irlandia Polnocna
A przejedz sie po jakims bruku ale nie z duza predkoscia, moze bedzie czuc jakis luz mam na mysli przekladnie lub drazki wewnetrzne.

Punktów
0
Miasto
otwock mały
najlepiej zacznij od pomiaru krzywości tarcz po stronie zew i wew oczywiście czujnikiem zegarowym odchyl maksymalny powinien być na 0.05 im mniej tym lepiej . druga sprawa zdemontuj jeszcze tarcze i sprawdź piasty również czujnikiem zegarowym ... a tak dla ciekawości mam nadzieje ze piasty wyczyściłeś do żywego i ze niczym nie smarowałeś tzn. miedziakiem?? bo jeżeli nie wyczyściłeś rdzy to tez będzie ci drżeć kierownica, a jak smarowałeś miedziakiem tez takie objawy możesz mieć.

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Słyszałem juz o tym samym przypadku czyli nie tylko ty masz to, gościu też zmieniał wszytko koła tarcze itd. Sprawdź wyważenie półosi

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
klijent już nie przyjechał także nie wiem co dalej może gdzie indziej ktoś robił nie mam pojęcia

Do góry Bottom