• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sposoby zabezpieczenia auta przed złodziejami?

adamarr

Gaduła
Punktów
6
A jak takie kamery reagują na mróz? Dziś mamy za oknem -11 st. C. Czy to może być problemem dla kamery?

witold1970

Gaduła
Punktów
2
Miasto
przemysl
Witam wszystkich co wy chcecie chronić zabezpieczać? mnie dwa razy okradli a za trzecim ich złapałem i teraz mam problem bo poczęstowałem ich rurka i wywiozłem ich na spacerek nocą przez las i pustkowie
zeby im z głowy wybic kradzieże oskarżony jestem za użycie siły wobec złodzieja i zmuszenie na spacerek nocą
teraz to????????????????????
czy zaprosić do domu i dac kluczyki zeby nie meczyli sie przy kradzieży

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Złodziejowi nie wybijesz z głowy złodziejstwo:eek: to jakbyś kijem rzekę zawracał.
Może i jest jakiś odetek tych co poddali się resocjalizacji po odsiedzeniu kary. Ale to promile.
Być może obcinanie łapek jak w dawnej Turcji by zniechęciło ale to nie te czasy.
Więc tylko garaż z solidnymi drzwiami , alarm z baaardzo głosną syreną i jakiś szczególny pomysł by ogłuszyć padalca.

Kuba Stefan

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
3Miasto
Deska z hakami na węgorze pod kocyk i na siedzenie kierowcy! A pod pedały kłusownicze wnyki.Póżniej Kercher coby syf spłukać z auta...:confused:
A tak już na poważnie-nie ma na to sposobu na sk...li :(

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Kuurde wspolczuje...... mam psa i wiem ze to czlonek rodziny

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Witam Korneliusz a może tak petardę hukową , przynajmniej na jakiś czas będzie gułuchy a i słychać będzie na ulicy i w domu.

pretor

Początkujący
Punktów
3
Miasto
K-Koźle
vw-clubpolska.pl
Witam.
Swojego czasu ukradziono mi jeden z pierwszych telefonów komórkowych z auta stojącego na parkingu przed blokiem. Nie była to pierwsza ani ostatnia kradzież na tym parkingu, dlatego też skrzyknęliśmy się z paroma okradzionymi sąsiadami i przez parę nocy trzymaliśmy warty przy oknach. Chyba po tygodniu czuwania zaliczyliśmy bingo, jeden z nas wypatrzył łebka kręcącego się między autami z latarką którą świecił do środka i w pewnym momencie wyciągnął jakiś sprzęt i wszedł po radio do środka. Nam wystarczyło świecenie i wystartowaliśmy w paru do niego w kominiarkach na głowach, jakie było jego zdziwienie jak "obudził" się obolały z połamanymi paluchami w aucie które próbował okraść a policjanci świecili mu latarkami po oczach :D

Wierzcie albo nie ale okradanie aut u nas pod blokiem więcej się już nigdy nie wydarzyło ;)

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Trudno to nazwać "humanitarne" :cool: traktowanie tegoż cwaniaczka ale popieram akcję.
Przeprowadzona wzorowo a co najwazniejsze -skutecznie. Sam już nie pójdzie i innnym powie więc będą się bali. I o to chodzi.
@Marek_S Ty mnie pytasz czy Twoja żona jest pytonem ? Skoro pyta to zapewne jest. Ale sam wiesz najlepiej:p

Aleks1

Nowy
Punktów
0
zabezpieczenia na wlasna reke to chyba nie jest dobry pomysl.

Do góry Bottom