• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sposoby zabezpieczenia auta przed złodziejami?

J.K.

Początkujący
Punktów
1
Trudno to nazwać "humanitarne" :cool: traktowanie tegoż cwaniaczka ale popieram akcję.
Przeprowadzona wzorowo a co najwazniejsze -skutecznie. Sam już nie pójdzie i innnym powie więc będą się bali. I o to chodzi.
@Marek_S Ty mnie pytasz czy Twoja żona jest pytonem ? Skoro pyta to zapewne jest. Ale sam wiesz najlepiej:p
Humanitaryzm to abstrakcja wymyślona przez Francuzów. Zagłębiając się w szczegóły to czy okradanie kogoś jest humanitarne ? Cytat - "
  1. Postawa pełna wyrozumiałości i życzliwości, nacechowana szacunkiem dla człowieka i pragnieniem oszczędzenia mu cierpień".
Często zwierzęta maja więcej "humanitaryzmu" nie znając tej definicji. Można dawać mnóstwo przykładów. Gdzie w naszym kraju czy w ustroju demokratycznym jest "humanitaryzm" ? Bandyta choćby zabił 1 000 ludzi jest humanitarny ale zabijając bandytę nie jest się już humanitarnym ? Czy wejście w życie nowej ustawy podwyższającej ceny mandatów opierając się na średniej krajowej a także na suficie jest humanitarne ? Przecież nie wszyscy właściciele poj. sam. zarabiają średnią krajową albo pobierają pobory z sufitu a nie rzadko posiadanie pojazdu jest dla nich koniecznością. Ostatnio na moim osiedlu zmieniono ulicę dwukierunkową na jednokierunkową którą często jeździłem. Zmieniono bardzo ciekawie ponieważ oba końce są dwukierunkowe a tylko środek jest jednokierunkowy. Gdyby policja ukarała mnie za wjazd "pod prąd" w/g nowych zasad to załóżmy pozbawiła by mnie środków do życia na jakiś czas za "głupi" błąd gdy dla innych często tzw "piratów" byłoby to tyle co splunięcie. Nie wszyscy popełniają wykroczenie umyślnie. Mandaty w wysokości kilku tysięcy zł to już nie kara tylko WYROK. Czy jeśli ktoś popełni błąd i np. wpadnie w poślizg to od razu musi się zabić na przydrożnym drzewie, słupie czy reklamie ? Czy parkometry sięgające prawie granić miasta t.j. w Krakowie to jest humanitarne ? ................................itd. Mówi się że kto mieczem wojuje to od miecza ginie. Jeżeli złodziej nie jest humanitarny to dlaczego my mamy byż względem niego humanitarni ? Niestety przykład idze z góry. Złodziejstwo naszych przywódców ( politykierów ) nie zna granic to dlaczego nie brać z nich przykładu. Nie każdy przeszczega tego 7 przykazania: " Nie kradnij władza nie lubi konkurencji". Pozdrawiam. J.K.

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Dobrze napisane. Ale na te żale które tu wylałeś nie mamy żadnego wpływu. Nie darmo jest takie parcie na stołki , za wszelką cenę. Jak już raz wejdzie to jest nietykalny. A wtedy ...
A na zabezpieczenie naszych samochodów mamy wpływ. Więc nie pozwólmy choć w tym przypadku
się wy...ać.

Punktów
0
najprostszym sposobem i skutecznym jest odcięcie zasilania wtrysku,pompy paliwa zwykłem przełącznikiem 1-0 który posiada 3 piny,dodatkowo 3pin zwieram do masy ,odłączając wyłącznik zasilanie odłączany przewód jest zwierany do masy, przy próbie podłączenia tak zwane na ostro złodziej będzie miał problem w postaci zwarcia na przewodzie zasilającym pompę paliwa lub wtrysk metoda skuteczna i wypróbowana,
Proszę o krótki schemat tego wyłącznika i jego podłączenia .maj.michal@op.pl

Punktów
0
Proszę o wyjaśnienie schematem i opisem jak działa wyłącznik 1-0 na 3 piny według piotrekgrab zainstalowany na zasilaniu pompy paliwa a służący do zabezpieczenia samochodu

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
1-0 na trzy piny to przełącznik , nie wyłącznik :)

Punktów
0
Faktycznie myślałem o przełączniku a napisałem tak jak napisałem.Przepraszam.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
konkretny przełącznik bo szajs długo nie wytrzyma i klijent bedzie wydzwaniał ze nie odpala samochód.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Ja mam prosty sposob, mam w srodku taki burdel ze zlodziej nie wsiadzie, bo sie pobrudzi:D

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
To jak sam jezdzisz takim wehikułem czasu?
Bo obecnie czystość wewnątrz i zewnątrz jest obowiązkiem człowieka. No chyba że nie jesteś człowiekiem ;):):p

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
no jezdze, kapie sie rano/wieczorem, dbam o czystosc:d tylko samkochod mam brudny:D i sam jezdze. do jezdzenia w stadzie mam 3 inne i posprzatane:D

Josep

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Bytom
www.lapaj.aspnet.pl
Najlepsze zabezpieczenie to zabezpieczenie wykonane przez siebie lub znajomego elektronika. Który posiada wiedzę na temat zabezpieczania, układu GSM, komend AT - do komunikacji, znajomość i wiedzę na temat AVR, PIC, ARM, Renesans itp...
Dużo mógłbym pisać ale nie chce Was zanudzić.

GSM - po to aby wysyłał sygnał do użytkownika o nie legalnej próbie uruchomienia samochodu.
Jako przykład wrzucam filmik. Nie jest to reklama tej firmy ale sposób działania takiego alarmu.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Josep, niestety dobra sprawa bylo by monitorowanie zasiegu takiego alarmu:) Niestety zlodzieje sa juz przygotowani i potrafia skutecznie zagluszac sygnal gsm tak by nawet uruchomiony alarm nie byl w stanie wysylac sygnalow do sieci gsm. Jedynie cos w stylu watchdog, procedura sprawdzajaca zasieg co np minute, w razie jego zaniku potrzebna jest procedura ze strony jakiejs jednostki moniturujacej poza autem. Niestety zanim taki np patrol interwencyjny dojedzie na miejsce zwykle nie ma samochodu:) Niedawno bylo info ze zlodzieje buchneli caly bankomat, mimo iz posiadal zaawansowany system monitorowania bankomat odnaleziono dopiero po informacji jakiegos spacerowicza, w lesie 20km za miastem:) Oczywiscie zlodzieje nie zapomnieli zabrac kasetki:)

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Zawsze tez mozna miec samochod ktorego nikt nie zechce zajumac:d

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Co to za zabezpieczenie które pozwala uruchomić auto ? Pisałem kiedyś program do sterowania webastem poprzez moduł GPRS i działa .
A dziś wystosowałem pismo o odszkodowanie do Administratora forum o znęcanie się nad owadami jak i o odszkodowanie za uszkodzenie monitora 47 calowego . O całości powiadomiona jest prokuratura albowiem istnieje podejrzenie włamania się do komputera celem zawłaszczenia moich postow na forum .:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Prima Aprilis
Zakładam stowarzyszenie miłośników muchy forumowej ...

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom