• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Spryskiwacze reflektorów Renault Laguna2

Jacenty 67

Nowy
Punktów
0
Miasto
Piotrków Trybunalski
Posiadam od niedawna Renault Lagunę 2 i nie działają w niej spryskiwacze reflektorów {są ksenony} ...Nie wiem co to może być , nawet nie wiem gdzie znajduje się lub jest bezpiecznik od tychże spryskiwaczy ... Mogę liczyć na pomoc ?

bono09

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Szczecin/ Gorzów Wlkp.
Jak nawet nie wiesz gdzie są bezpieczniki to będzie Ci ciężko.... Radzę mechanika. Będziesz się głowił nad rzeczą jakąś, a się okaże, że za stówkę plus oczywiście flaszka :) będziesz miał to zrobione.

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
Witam.A sprawdzałeś czy działają podczas jazdy kiedy auto jest w ruchu i jak sa włączone światła mijania....ja mam tak w pasku ze musza byc włączone światła mijania bo inaczej płyn leci tylko na przednia szybę a nie na reflektory...

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
No to w takim razie sprawdz te pompki...najprawdopodobniej to tam jest wina...mialem kiedys peugeota tez mial spryskiwacze ale wężyki od pompki byly uszkodzone czy pospadały juz teraz sam nie wiem:)tez nie psikał płyn na reflektory,ale zawsze po włączeniu spryskiwaczy płyn leciał ciurkiem na ziemie i dwa trzy razy próba i płynu nie bylo :-///.... Ale skoro u ciebie nie cieknie nic to moze sa zaślepione....

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom