witam wszystkich . mam taki problem gdy podnosze obroty silnika to wskakuja na 2500 obr. dalej moge ich regulowac juz dowolnie a ponizej nie o co chodzi?

A co to , znowu zgaduj zgadula ??sinik pracuja na jalowym ma 820 obr. jak dodam choc troche gazu to jest 2500 obrotow
i od 2500 moge zwiekszac i zmieajszac obroty plynie ale tylko w przedziale 2500-8000.
tps dzala plynie
niema ponizej. ponizej jest 820bez dotykania gazu
na kompie przez freessm wszystko dziala plynie czujniki wody tps to nie linka bo recznie przepustnica jak biore jest to samo. auto 2001r
po odpieciu przeplywki zgasl po odpieciu krokowego obroty spadly do 450 500 delikatnie gazu i wskakuja na 1000 a dalej po staremu regulatora nie odpinalem bo przelaczylem go na gaz [lpg ]jest tosamo. przepustnice sprawdzalem jest szczelna ogulnie jest jak nowa . kolektor tez byl sprawdzanyJesli ma przepływke odlacz ja, tak samo z podcisnieniowym regulatorem paliwa. To samo zrob z regulatorem biegu jalowego. Jezeli to przepustnica mechaniczna na linke to nie ma takich cudow zeby nie bylo mozliwosci regulacji obrotow. Moze sama przepustnica sie rozkrecila/uszkodzila lub pociaganie za linke powoduje nieszczelnosci. Generalnie od tego bym zacza, sprawdzic szczelnosc kolektora.
przepustnice calkiem niedawno wyjmowalem i jest czysta szczelna i sie niezacina . jakie masz na mysli uszkodzenie?To raczej uszkodzona fizycznie przepustnica. Zdemontuj ja i zobacz jak otwiera sie recznie.
przepustnice calkiem niedawno wyjmowalem i jest czysta szczelna i sie niezacina . jakie masz na mysli uszkodzenie? dla pewnosci sprobuje na wekendzie zobaczyc
jak kiedys ja wyjolem to bylo dobrze wszystko sprawdzalem pracowala jak nalezyMialem podobny myk w starej megane, okazalo sie ze ta blacha (nie wiem jak to nazwac) na osi zamykajaca przeplyw poluzowala sie, wystarczyl maly ruch a swiatlo przepustnicy bylo juz na tyle duze ze silnik mial spore obroty.