• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szkoła

Dav98

Nowy
Punktów
0
Witam.
Mam nadzieje że wybrałem dobry dział
W tym roku musze wybrać do jakiej szkoły średniej będe chodził. Interesuje się mechaniką ale nie tylko samochodową lecz w ogólnym pojęciu, naprawianiem i konstruowaniem różnych urządzeń i mam do tego "dryg", mieszkam na wsi więc bez przerwy jest coś do zrobienia/naprawienia itp. Chciałbym się poradzić jaki zawód wybrać, najpoważniej myślę o mechaniku samochodowym ale zastanawiam się też nad mechanikiem maszyn budowlanych oraz elektromechanikiem (mile widziane inne propozycje). Drugim problemem jest wybór czy pójde do technikum czy do zawodówki. Słyszałem że w zawodówce lepiej naucze się fachu a po technikum bd miał dużo teorii ale z wykorzystaniem tego w życiu będzie gorzej. Dodam jeszcze że w szkole idzie mi nie najgorzej jade na trójach i czwórach ale jednak nie mam zbyt wielkich chęci do nauki za to wiele rzeczy wchodzi mi szybko do głowy właśnie przez praktykę dlatego skłaniam sie ku zawodówce. Na studia się raczej nie wybieram ale gdybym poszedł do zawodówki to o ile się nie mylę w przyszłości mógłbym zrobić technika i maturę. Chciałbym zapytać jeszcze w którym z tych zawodów zarobiłbym najlepiej, po którym najłatwiej znaleźć pracę oraz który najbardziej polecacie?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
Zasada jest prosta najwiecej kozysci przynosi to co naprawde lubisz robic,bo wtedy bedziesz w tym naprawde dobry,co przełozy sie potem na kase.Co do szkoły to hmmm.... sam musisz wiedziec czy bardziej ci potrzebna praktyka czy kwit.Tak jak pisałes do technikum mozesz zawsze sobie pójsć.A praktyczne umiejetnosci dzis sa w cenie

Dav98

Nowy
Punktów
0
Dziękuje za odpowiedź poczekam może jeszcze ktoś się wypowie.

Do góry Bottom