A w jaki sposób wzrokowo ocenić przewody gumowe na wypadek zbyt małego przepływu?
Oglądanie nie jest tu skuteczną diagnozą.Jeden ciśnie pedał drugi ogłąda elastyki .
Oczywiście.Może być niewidoczna
Pierwszy raz jak zamontujesz wszystko to jest ok ale weź zdejmij koło po paru miesiącach i niech tarcz nie będzie przykręcona do piastyCzy ktoś może wreszcie napisać poparcie dla tezy że nie powinno się smarować tarcz. Ja osobiście używam ceramik spray z immoteka ale czasem też smaruję. Nigdy nie zdarzyło mi się żeby tarcze biły po smarowaniu piasty. Dokręcając koło warstwa tego smaru rozkłada się równomiernie i nic nie bije. Przez większą część mojej kariery zawodowej smarowałem czy sprayowałem piastę i nie miałem reklamacji na bicie tarcz. Chyba że tarcze były naprawdę marnej jakości tzn najtańsze. Często tarcze biją po 2-3 tygodniowym postoju np. na lotniskowym parkingu. Między klockiem a tarczą tworzy się gruba warstwa korozji. Z doświadczenie wiem że jak tarcza po byle deszczu pokrywa się rudą to po długim parkowaniu na pewno tarcze będą biły. Do swoich samochodów zakładam textara albo zimmermana i nie mam najmniejszego problemu.
albo coś wleci pomiędzy albo smar stwardnieje i już masz nierówność, najgorszy pomysł to są pomalowane tarcze tą dziwną farbą, najczęściej tarcze ATE, miałem takie, farba się odkleiła i została na piastach a tarcze były luźne nieprzykręcone po demontażu koła no i jak mi zaczęły bić hamulce to musiałem skrobać tą cudowną farbę 
Jeśli jest uszkodzenie wewnątrz przewodu elastycznego , to zawsze zostaje bult na zewnątrz przewodu . pojedyncza szychta nie jest w stanie utrzymać ciśnienia na tyle , aby nie było zauważalnego zgrubienia . Kiedy jest niedrożny będzie również widać naprężenie , lub jego brak .Oglądanie nie jest tu skuteczną diagnozą.

Czasem te recepty są trochę bez sensu, pisanie że osadzona poza tolerancją tarcza się wyciera i to powoduje bicie to dziwne bo powinna się dotrzeć i skasować bicie nie sadzicie ? Przyczyną jest temperatura i materiał , trochę mi materiałoznawstwa jak i PKM wsadzali do głowy i jeszcze coś pamietam.![]()
Witam.Ja drukuje papierek mówię co robionę co kupione będzie i za ile ,klient wybiera opcję i płaci.Skuchy nie miałem przez 12 lat w UK jeszcze czyli wszystko ok