Witam wszystkich serdecznie
Chciałbym jeszcze raz poruszyć temat szkoły. Z racji tego, że koniec roku szkolnego coraz bliżej a ja kończę trzecią klasę gimnazjum chciałbym się dowiedzieć co robić. Tak wiem, "temat był poruszany wiele razy" czytałem tematy odnośnie wyboru szkoły na tym forum i na innych. Zdziwiła mnie sprawa, że w sumie tylko na tym forum większość osób twardo trzyma się zawodówki. Czytałem wiele różnych tematów na innych forach i tam z kolei naprawdę sporo ludzi twierdzi: "Idź do technikum, bo matura, bo lepiej itp itd". Chciałbym powiązać przyszłość z mechaniką samochodową i ewentualnie motocyklową. Na dzień dzisiejszy miałbym do wyboru takie kierunki:
-Technik mechanik
-Technik mechatronik
-Zawodówka: Mechanik pojazdów samochodowych
Chciałbym poznać opinię ludzi którzy siedzą w tym fachu, zapewne kiedyś ktoś z wszystkich tutaj zgromadzonych borykał się z podobnym problemem. Jak jest ze znalezieniem pracy po zawodówce a jak po technikum? Mam nadzieje, że znajdzie się osoba, która będzie w stanie mi pomóc.
Pozdrawiam
Chciałbym jeszcze raz poruszyć temat szkoły. Z racji tego, że koniec roku szkolnego coraz bliżej a ja kończę trzecią klasę gimnazjum chciałbym się dowiedzieć co robić. Tak wiem, "temat był poruszany wiele razy" czytałem tematy odnośnie wyboru szkoły na tym forum i na innych. Zdziwiła mnie sprawa, że w sumie tylko na tym forum większość osób twardo trzyma się zawodówki. Czytałem wiele różnych tematów na innych forach i tam z kolei naprawdę sporo ludzi twierdzi: "Idź do technikum, bo matura, bo lepiej itp itd". Chciałbym powiązać przyszłość z mechaniką samochodową i ewentualnie motocyklową. Na dzień dzisiejszy miałbym do wyboru takie kierunki:-Technik mechanik
-Technik mechatronik
-Zawodówka: Mechanik pojazdów samochodowych
Chciałbym poznać opinię ludzi którzy siedzą w tym fachu, zapewne kiedyś ktoś z wszystkich tutaj zgromadzonych borykał się z podobnym problemem. Jak jest ze znalezieniem pracy po zawodówce a jak po technikum? Mam nadzieje, że znajdzie się osoba, która będzie w stanie mi pomóc.
Pozdrawiam

Mógłby mi ktoś mniej więcej przybliżyć jak wygląda taka rozmowa? Jakich pytań mogę się mniej więcej spodziewać itp