• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Touran klimatyzacja

motocykle_123

SuperMechanior
Punktów
8
Witam. Mam tourana 1.9 z klimatyzacja zwykłą. Po podłączeniu komputera niema błędów. Ale cały czas pracuje sprężarka klimatyzacji. Dopiero wyłącza się po włączeniu ECON. A jeżeli wyłączę ECON to zaraz zaczyna chodzić choć temperaturę mam na max. Proszę o pomoc

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
hmm a nadmuch na szybe masz ustawiony ??? w niektórych autach jak masz nadmuch na szybe to klima sie wlacza automatycznie.

beny282

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Ruda Śląska
Witam.No i przecież wszystko jest ok tak ma być.Nastawa temp nie ma żadnego znaczenia do załączenia klimy.Jak chcesz odparować szyby to dajesz temp na maxa i klima do osuszenia powietrza.

motocykle_123

SuperMechanior
Punktów
8
Ok dzięki za odpowiedź.
Dalej mam problem z grzaniem samochodu. . Ogrzewacz sprawny. Temperatura na zewnątrz powyżej 5 stopni więc ogrzewacz sie nie włącza. Po przejechaniu 10 km wskazówka dochodzi do 60 stopni i dalej nie chce. Jeżeli na postoju będę go gazował to sie zagrzeje do 90 stopni. Ale zaraz po włączeniu wentylatorów opadnie. Termostat podobno wymieniony przez mechanika. Na komputerze zero błędów. Temperatura w parametrach w zestawie wskaźników i silniku taka sama.

motocykle_123

SuperMechanior
Punktów
8
Termostat był wymieniony przez mechanika podobno, a według mnie to waz sie po chwili robi ciepły. A czy jest możliwość że czujnik temperatury źle pokazuje? On bierze temperaturę dla silnika i na liczniku z jednego czujnika g62> czy z osobnych?

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
z jednego czujnik apodwojnego,to jak wg ciebie robi sie waz zaraz cieply to zmien ten termostat bo podobno to wiesz.....

Do góry Bottom