• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Używany kluczyk IMMO - reset dawcy i program do biorcy...?

yani

Początkujący
Punktów
0
Czołem,
Mam pytanie, czy można użyć używanego kluczyka z immo niewylogowanego od innego dawcy, zresetować go (jeśli trzeba?) i zaprogramować go do innego pojazdu docelowego...?
Z góry dzięki za odpowiedź.

yani

Początkujący
Punktów
0
OK, a co jest istotne aby spasować kluczyk, jak szuka się używki ? - dla KIA RIO 2012
Domyślam się, że jak będzie identyczne miał wszystko jak poniżej to powinno być OK, ale być może nie wszystko musi...?
U mnie tej naklejki już nie ma po 12 latach.
Np. co oznaczają numery na białym pasku: 62519 V2.0 ? - i czy to musi się zgadzać?
kluczyk_kiario3.jpg

Ostatnia edycja:

yani

Początkujący
Punktów
0
Jak dokonać resetu czy odnowienia używanego pilota centralnego zamka z dawcy aby go móc zaprogramować w drugim pojeździe ?
Co najpierw należy zakodować? - pilota centralnego czy immo ?

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
230
Miasto
Gorzów Wlkp
Sam tego nie zrobisz. Potrzebujesz programator kluczy, który obsługuje reset używanych kluczy oraz programator, który dopisze to do samochodu. Nie każdy klucz da się zresetować. Tak na szybko w xhorse mini keytool nie widzę takiego klucza.

yani

Początkujący
Punktów
0
Dzięki. Podobno te cyfry na białym pasku są nieistotne i mogą się różnić, podobno...
Ponoć pasuje coś jak poniżej, ponoć:
kluczyk_rio.jpg
Dobrze by było jak można by było tego pilota obcego dawcy zresetować, bo immo to chyba czysty transpoder wystarczy przełożyć i zaprogramować...?
(Gdzie i do kogo się zgłosić na reset używanego pilota?)

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
230
Miasto
Gorzów Wlkp
Jeśli transporder jest poza układem to trzeba dokupić sam transporder i dopisać. Pilot najprawdopodobniej doprogramujesz manualnie tzn jakas kombinacją przycisków. Jeśli producent to przewiduje to nic nie trzeba resetować aby pilot działał u ciebie w aucie.

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Producent nie przewiduje raczej takiej opcji.

yani

Początkujący
Punktów
0
Kupiłem nowy kluczyk od Hyundaia i30 (ponoć zgodny z KIA RIO 2012), tylko że posiadam 1 kluczyk (a są 2 zalogowane bo tak pokazał tester) i nie otrzymałem również tasiemki z kodem PIN (chyba 6 cyfr) - jak to zdobyć (auto z Niemiec a ASO nie chce mi go udostępnić). Pamiętam do Vectra C miałem wielkości karty bankomatowej kartkę carpass z pinem (4 cyfry).
Jakiś pomysł jak i czym "wydłubać" pin immo?

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Kupiłem nowy kluczyk od Hyundaia i30 (ponoć zgodny z KIA RIO 2012), tylko że posiadam 1 kluczyk (a są 2 zalogowane bo tak pokazał tester) i nie otrzymałem również tasiemki z kodem PIN (chyba 6 cyfr) - jak to zdobyć (auto z Niemiec a ASO nie chce mi go udostępnić). Pamiętam do Vectra C miałem wielkości karty bankomatowej kartkę carpass z pinem (4 cyfry).
Jakiś pomysł jak i czym "wydłubać" pin immo?
Pinu nie dadzą bo nie jesteś właścicielem. Zarejestrować nie możesz bo nie zrobisz przeglądu.
Trzeba auto na próbnych tablicach zarejestrować i do aso po pin lub musisz wyjąć pin z auta odpowiednim urządzeniem lub z wsadu eeprom .
Jeszcze jest opcja Vin to pin ale nie zawsze
Hokus pokus

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
983
Miasto
PGS
Kumaty elektryk ogarnie ....

Do góry Bottom