• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie warsztatu

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
826
Miasto
Gdańsk
ja jakoś niecałe 3 tysie płacę i mam na pół bańki. kwestia ile procentowo na co. Wyposażenie, materiały, auta powierzone i tak dalej....

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Jak tam u was te ubezpieczenia w hestii bo zrezygnowałem z ubezpieczenia z pzu i w Hestii 1300 do 200 tys oferuja
Dlaczego zrezygnowałeś? Ja cały czas jestem w PZU, problemów z odszkodowaniem nie mam (korzystałem że 3 razy parę lat temu) cenę ubezpieczenia mam dobrą (fakt że ostatnio bez zgłoszonych szkód).

Na samym początku działalności miałem ubezpieczenie przez pośrednika. Jak doszło do zgłoszenia szkody okazało się że coś źle zaznaczyli (pośrednik źle wypełnił umowę) i nie wypłacono odszkodowania. Od tej pory ubezpieczam u agenta ubezpieczenia

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Bo moj teść jest agentem a już z nim nie gadam dostałem propozycje od kogoś innego :D

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Ja dostałem z PZU taką ofertę za 2281 zł

Budynek
800 000 PLN
Mienie osób trzecich 50 000 PLN
Maszyny, urządzenia i wyposażenie
50 000 PLN

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
850 zl : 200 tys. pojazdy klientów powiężone do naprawy (jednorazowa szkoda nie większa jak 100 tys. ) bez franczyzy compensa .

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Świdnica
Ja miałem w Hesti z franczyzą (500zł), płaciłem coś w okolicach 600zł/rok. Musiałem skorzystać w tamtym roku i hestia nie miała najmniejszego problemu - kontakt również w porządku.
Chciałem coś bez franczyzy, więc skusiłem się na Alianz ( 700zł /rok) po zgłoszeniu szkody niestety firma się nie odzywa od około miesiąca czasu.
Na poprzednim warsztacie też było w Hesti i też nie było problemu.
Więc na własnym przykładzie kolejny raz wybrałbym hestię.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Hestia, na 500tys, ubezpieczone wszsytko, warsztat samochody powodzie, grad, klienty itp płaciłem nie cały tysiak. Jeszcze nie korzystałem ale obym nie musiał. : )

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Ja przez 15 lat prawie musiałem z korzystać ale rzeczoznawca wyłapał że klient spreparował usterkę by sobie wyremontować silnik .

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
100
Miasto
Piaski
Jak już to franszyzna- udział własny w odszkodowaniu . Ja mam w PZU 10 % niestety ,ale tylko z OC. Tanio w PZU nie jest ale wypłacają bez problemu.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
826
Miasto
Gdańsk
Hestia, na 500tys, ubezpieczone wszsytko, warsztat samochody powodzie, grad, klienty itp płaciłem nie cały tysiak. Jeszcze nie korzystałem ale obym nie musiał. : )
Ile zapłaciłeś za to ubezpieczenie ?? Też mam w hestii na podobne parametry i kosztuje prawie 3 tysie;/

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Ubezpieczanie dla fryzjera na 250 tys . = 250 zł . Ubezpieczanie dla warsztatu na 250 tys. = 1300 zł . A jak masz dużo szkud to żadna firma nie będzie chciała cię ubezpieczyć .

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
826
Miasto
Gdańsk
Czyli jak mam na pół bańki to kwota do zapłaty się zgadza;] Tak jest wszędzie. Koledze nie chcieli nigdzie ac dawać bo żył z "obniżania wartości swoich aut" czyimś kosztem....

Przerek88

Nowy
Punktów
0
Podobnie jak wyżej, nie franczyzna, 1150 zl, w compensie
kurcze... to compensa jeszcze istnieje? dawno o niej nie słyszałem, tak samo jak była jeszcze jedna taka firma ubezpieczeniowa, ale nazwy już nie pamiętam.. dużo osób się tam z OC pchało bo było mega tanio a pachniało krzakiem.

Tamarka29

Nowy
Punktów
0
kurcze... to compensa jeszcze istnieje? dawno o niej nie słyszałem, tak samo jak była jeszcze jedna taka firma ubezpieczeniowa, ale nazwy już nie pamiętam.. dużo osób się tam z OC pchało bo było mega tanio a pachniało krzakiem.
Chodzi Ci chyba o twór o nazwie samopomoc czy jakoś tak:) to było prawdziwe eldorado jeśli chodzi o tanie OC...

Marek Panic

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Pszczyna
panic.com.pl
Też ma Hestie od około 15 lat. Miałem 2 szkody i wszystko skończyło się ok , uznali szkodę i wypłacili uczciwie.

arabezka

Nowy
Punktów
0
Również polecam Hestię, chociaż szkodę całkowitą zaliczyłam kiedyś w PZU, nie obyło się bez walki :)

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
No ja właśnie mam problem po raz pierwszy bo auto klientowi padło i hestia nie chce wypłacic odszkodowania, ogólnie od razu dostałem odmowe.
Sprawa juz zajmuje się adwokat.
Ogolnie po rozmowach z nim okazuje się, że hestia ma dobrą oferte przy zakupie a pózniej są problemy tak jak u mnie że wogole maja w dupie najlepiej to jeszcze im dopłacić.

Do góry Bottom