• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ukryty pożeracz prądu

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
487
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Sam raczej tego nie ogarniesz, bo wyświetlacz jest dopisany do radia. Musisz kupić WYLOGOWANY, potem potrzebujesz PIN do auta i dobry sprzęt, którym da się to zrobić.

Hadron44

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Sam raczej tego nie ogarniesz, bo wyświetlacz jest dopisany do radia. Musisz kupić WYLOGOWANY, potem potrzebujesz PIN do auta i dobry sprzęt, którym da się to zrobić.

Dzięki slaweuszek i blayders :) Mam taki plan: Poczyszczę jeszcze bezpieczniki i cały moduł kontaktem, jak nie będzie po tej kosmetyce zastopowania poboru, to rozważam dwie opcje: 1. Ta o której Ty pisałeś, czyli wylogowana używka, car pasa a więc i pin mam, trzeba będzie tylko kogoś w Lublinie z OP comem znaleźć :) 2. Spróbować z podaniem prądu po zapłonie, fajnie to opisał kolega ptomczyk z zafira klub w poście " rozwiązany problem z poborem prądu"
Co byście mi zaproponowali?

darcun4

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Toruń
Pogadaj i zarezerwuj termin u tego elektryka z kilku postów wyżej.

darcun4

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Toruń
Prędzej myślę, że w wyświetlaczu. Problem w wiązce najczęściej objawia się rozgrzanymi kablami i spaloną izolacją w ostateczności płonącym autem.

Hadron44

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Prędzej myślę, że w wyświetlaczu. Problem w wiązce najczęściej objawia się rozgrzanymi kablami i spaloną izolacją w ostateczności płonącym autem.

Dzięki kolego darcun4. Elekrtyk też stwierdził, że to w wyświetlaczu. Zaczynam uzupełniać wiedzę jaki kupić żeby pasował.tzn jakie numery mają się zgadzać, bo wiem, że ma być wylogowany,mam mieć car pass i interfejs.

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Mysle że taniej będzie zlecić to elektrykowi niż kombinować z testerem który to ogarnie.

Hadron44

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Mysle że taniej będzie zlecić to elektrykowi niż kombinować z testerem który to ogarnie.

Dzięki rozważę to. Szczególnie, że po złożeniu wszystkiego nie świeci mi radio i ten panel od włacznika świateł, a byłem delikatny w składaniu

Hadron44

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Dzień dobry koledzy. Opel zafira 1.8 b. 2007, 140 km. Proszę o sugestię. Pobór prądu na postoju związany z wyświetlaczem. Po odpięciu bezpiecznika(nr 36) odpowiadającego za wyświetlacz wciąż mam pobór prądu, cykliczny, co 15 minut, około 0,68 a. Pobór ustaje tylko po odpięciu wyświetlacza. Wydawało by się sprawa prosta,wymiana wyświetlacza. Nie do końca, kupiłem drugi wyświetlacz, wymieniłem, pobór prądu taki sam. Problemem tym, z przerwami zajmuję się blisko rok. Próbowałem już wielu kombinacji i ewidentnie prąd ustaje tylko po odłączeniu wyświetlacza. Podejrzewam że problem może być wiązce. Ale nie zamierzam dokopywać się do tego, Nie mam na to wiedzy. Mam do Was pytanie bo może już ktoś to robił : Jak zrobić obejście żeby po wyłączeniu samochodu, było odcięcie z wyświetlaczem? I czy wogóle jest to możliwe? Chodzi mi o to żeby nie trzeba było go za każdym razem odpinać.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
Samochód wzbudza i usypia wyświetlacz , musisz znaleźć co wzbudza wyświetlacz .

Hadron44

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Samochód wzbudza i usypia wyświetlacz , musisz znaleźć co wzbudza wyświetlacz

Automatyczne połączenie postów:

Dzięki. Brakuje mi już pomysłów. Odłączyłem radio a podłączyłem wyświetlacz. Pobór wciąż jest, też cykliczny, tyle że o połowę mniejszy.

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Kup sobie taki przyrząd:

8b98e269-fe1f-4b5e-86a3-124122796000.jpg w mig zlokalizujesz usterkę...:)

Bez tego się będziesz pierdzielił jeszcze ruski rok...:)

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Nic się nie przejmuj, kolegi WOODOO na nic innego nie stać, mimo, że pewnie sam by się wyłożył z tym problemem. Wiesz, taki forumowy spec co to niby wszystko wie, a ja odkąd tu jestem, nie widziałem ANI JEDNEGO merytorycznego postu tego gościa, chyba, że w tematach o "dupie Marynie", o ile w ogóle można tam mówić o jakiejkolwiek wartości merytorycznej.

A co do Twojego problemu - podłączałeś w ogóle kompa? Czy w którymkolwiek module był jakiś błąd związany z magistralą CAN?

Hadron44

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Nic się nie przejmuj, kolegi WOODOO na nic innego nie stać, mimo, że pewnie sam by się wyłożył z tym problemem. Wiesz, taki forumowy spec co to niby wszystko wie, a ja odkąd tu jestem, nie widziałem ANI JEDNEGO merytorycznego postu tego gościa, chyba, że w tematach o "dupie Marynie", o ile w ogóle można tam mówić o jakiejkolwiek wartości merytorycznej.

A co do Twojego problemu - podłączałeś w ogóle kompa? Czy w którymkolwiek module był jakiś błąd związany z magistralą CAN?
Dzięki za wyjaśnienie sytuacji z WOODOO i za pomysły. Mam komputer, podepnę go dzisiaj i sprawdzę czy są błędy o których pisałeś.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075

W tematach forumowych druciarzy udzielam się na takim poziomie jak ci druciarze reprezentują...:)
A mikru to taki druciarz co to broni innych druciarzy i podbudowuje w ten sposób swoje kiepskie ego...:)
Ja tego robić nie muszę...:)
I on ma z tego powodu ból czterech liter...:)

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Nie, ja uważam, że reprezentujesz poziom poniżej dna. Większość jak nie ma wiedzy to przynajmniej umie się zachować, a Ty jedyne co pokazujesz, to słomę, która wystaje Ci z butów. No i kolejny raz pokazujesz, że albo w ogóle nie ogarniasz rzeczywistości albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo jesteś zajebiście głupi. Mój ból czterech liter to jest Twój wymysł, bo Twoja osoba mi totalnie zwisa i powiewa. To co piszesz, totalnie po mnie spływa. Czego więc miałbym Ci zazdrościć, skoro wiedzy nie masz? Tego, że jesteś bucem? No raczej też nie.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
bo Twoja osoba mi totalnie zwisa i powiewa. To co piszesz, totalnie po mnie spływa.
Skoro tak to po co ciągle płaczesz jak jakaś ciota jak tylko coś napiszę ?:)
Czyli moje odpowiedzi wyśmiewające druciarzy powodują u ciebie pieczenie czterech liter, bo sam jesteś druciarzem i w związku z tym czujesz się w obowiązku rozpłakać z tego powodu...:)
Czego więc miałbym Ci zazdrościć, skoro wiedzy nie masz?
No ty za to masz wiedzę jak drutować auta za pomocą motyki, pogrzebacza i ciupagi i próbujesz zbudować w koło siebie grono takich samych druciarzo- klakierów po partaninie których potem muszą poprawiać ludzie którzy mają pojęcie o tym za co się biorą...:)
A potem takie paproki co to się wzajemnie nakręcają po forach napartaczą i psują opinię prawdziwych mechaników...:)
Weźcie się lepiej za naukę... bo jeden z drugim pakują łapu w elektrykę / elektronikę auta, a nie mają podstawowej wiedzy na ten temat...:)

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Już pominę, że w ogóle nie skomentowałeś mojej sugestii, że byś wyłożył z tym problemem, więc już jestem pewien, że byś się obsrał na rzadko jakbyś dostał to auto do diagnozy.

Co do mojego rzekomego "płaczu", który o dziwo widzi tylko Pan WOODOO to taki sport po prostu - tępienie buractwa, żadnego innego powodu nie ma. A ciotę to w zasadzie Ty bardziej przypominasz, bo Twoje posty to tylko i wyłącznie jakieś śmieszne odbijanie piłeczki, bez żadnej merytoryki, tak jak przystało na życiowego frustrata, którego jedyną rozrywką jest błyszczenie tutaj swoim wątpliwym intelektem. Na początku miałem trochę nerwa, bo po prostu odnosisz się jak cham i prostak, do ludzi, którzy nic Ci nie zrobili. Teraz jest mi Ciebie po prostu żal. Musisz być bardzo zakompleksionym, wyalienowanym, nie mających przyjaciół człowiekiem.

Do góry Bottom