• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ukryty pożeracz prądu

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Już pominę, że w ogóle nie skomentowałeś mojej sugestii, że byś wyłożył z tym problemem, więc już jestem pewien, że byś się obsrał na rzadko jakbyś dostał to auto do diagnozy.

Co do mojego rzekomego "płaczu", który o dziwo widzi tylko Pan WOODOO to taki sport po prostu - tępienie buractwa, żadnego innego powodu nie ma. A ciotę to w zasadzie Ty bardziej przypominasz, bo Twoje posty to tylko i wyłącznie jakieś śmieszne odbijanie piłeczki, bez żadnej merytoryki, tak jak przystało na życiowego frustrata, którego jedyną rozrywką jest błyszczenie tutaj swoim wątpliwym intelektem. Na początku miałem trochę nerwa, bo po prostu odnosisz się jak cham i prostak, do ludzi, którzy nic Ci nie zrobili. Teraz jest mi Ciebie po prostu żal. Musisz być bardzo zakompleksionym, wyalienowanym, nie mających przyjaciół człowiekiem.
To wszystko pewnie wyczytałeś z tej samej szklanej kuli co to nią diagnozujesz na odległość szroty po forach fachuro nad fachurami...:)

Hadron44

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Lublin
Cześć Koledzy. Problem rozwiązany! Dzięki uprzejmośći, zaangażowaniu i wiedzy kolegi MIKUr1, po roku czasu udało się zastopować pobór prądu w moim samochodzie. Jak sami wiecie temat był ciężki. Jest opisany w tym poście. Dziękuję też tym osobom na tym forum, które także próbowały rozwiązać mój problem.

dzieciol

Nowy
Punktów
0
Miasto
Biała Podlaska
Cześć Koledzy. Problem rozwiązany! Dzięki uprzejmośći, zaangażowaniu i wiedzy kolegi MIKUr1, po roku czasu udało się zastopować pobór prądu w moim samochodzie. Jak sami wiecie temat był ciężki. Jest opisany w tym poście. Dziękuję też tym osobom na tym forum, które także próbowały rozwiązać mój problem.
Automatyczne połączenie postów:

Witam Hadron44... Jak ogarnales temat poboru pradu? Od niedawna mam to samo. Pozdr

Punktów
0
Miasto
Charsznica
Dołączam się do pytania co było powodem? U mnie dzieje się to samo. Błędy odczytane z ecn 161450, 161600, 210870. Czyżby padający cim był powodem wzbudzania się poboru prądu przez wyświetlacz?

Davpod

SuperMechanior
Punktów
155
Bez jaj, gość rok czasu szukał poboru prądu...

mich_grzes

Początkujący
Punktów
0
Miasto
okolice Poznania
Cześć wszystkim, dołączam się. Mam dokładnie ten sam problem z wyświetlaczem. Koledzy Hadron44 i MIKUr1 pomożecie w rozwiązaniu problemu?

mich_grzes

Początkujący
Punktów
0
Miasto
okolice Poznania
Podobno "ten typ tak ma" i cykliczne minimalne pobory prądu są normalne. Dowiedziałem się że ktoś miał też ten problem i wymienił wyświetlacz oraz aku i problem rozładowywania akumulatora zniknął choć cykliczne pobory nadal występują. Ja póki co wyświetlacza nie wymianiam, bo to wymaga zsynchronizowania z radiem, czego sam nie jestem w stanie technicznie zrobić. Wymieniłem akumulator, wyjąłem bezpiecznik od wyświetlacza i tak jeżdżę i nie mam żadnych lewych poborów Trzeba się jedynie przyzwyczaić do braku wyświetlacza Jeżeli uda Ci się na 100% znaleźć przyczynę, to sam jestem ciekaw jak problem raz na zawsze zażegnać. Bo jak na razie nie chcę ryzykować podłączenia wyświetlacza i zastać rano rozładowany nowy aku Pozdrawiam!

Stefan54

Początkujący
Punktów
0
Ja trochę pobawię się w szukanie usterki.
Tylko niech przestanie padać i wiać.
Czy u Ciebie naciśniecie przycisków na kierownicy po prawej stronie, powoduje słabe żarzenie guzików?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
Czytałem że z tymi radiami CD30 też były problemy.
Samo się potrafiło włączyć i grać :)

osobiście zostawiłem kiedyś wyświetlacz, czy tam radio w trybie "tajnego menu". później oczywiście wyłączyłem radio, zapłon. a po 1 dniu nie szło odpalić auta- wyssało akumulator do zera

mich_grzes

Początkujący
Punktów
0
Miasto
okolice Poznania
A to ciekawe co piszesz, bo ostatnio często używałem "ukrytego menu" do wyświetlania temperatury płynu chłodniczego i tak z nim jeździłem Nie patrzyłem na ten problem od tej strony.

Stefan54

Początkujący
Punktów
0
Wczoraj sprawdziłem u siebie.
Odłączyłem: radio, klimę, quick heat, i dopiero po odpięciu wyświetlacza, nie było takiego poboru prądu.
Najgorsze że trzeba było czekać, (po odpinaniu każdego modułu) około 15 minut, aż ten pobór wystąpi.

berni 84

Nowy
Punktów
0
Miasto
Opole
Witam serdecznie wszystkich.
Cześć wszystkim, dołączam się. Mam dokładnie ten sam problem z wyświetlaczem. Koledzy Hadron44 i MIKUr1 pomożecie w rozwiązaniu problemu?

Do góry Bottom