Cześć . Odgrzeje kotleta mam problem z odpaleniem silnika biturbo , Silnik odpalał na wtryskach e6 ale po przełożeniu wtrysków z starego motoru nie chciał odpalić , okazało się ze dwa były totalnie zatarte do tego stopnia ze paliwo przez nie swobodnie przelatywało . Założyłem nowe wtryski ale nadal nie chce odpalić , dodam ze bez wtryskiwaczy silnik kręci nic nie puka nic nie stuka . Samochód kręci i tak jak by rozrząd był źle ustawiony i w złym miejscu dochodziło do zapłonu , moje pytanko jest takie czy jest możliwość żeby przez źle ustawioną pompę robiły się takie jaja ?
Druga sprawa czy jest możliwość sprawdzenia rozrządu , wałków bez demontażu pokrywy łańcucha ? tz wiem na pewno ze klin koła pasowego musi być w górze ale czy odniesienie wałka ssącego można jakoś podejrzeć od tyłu zasilanie pompy wakum .
Druga sprawa czy jest możliwość sprawdzenia rozrządu , wałków bez demontażu pokrywy łańcucha ? tz wiem na pewno ze klin koła pasowego musi być w górze ale czy odniesienie wałka ssącego można jakoś podejrzeć od tyłu zasilanie pompy wakum .