Piotr_skc
SuperMechanior
Na rozgrzanym silniku powinno być ok 0.5 l/h
On i do piły nie za bardzo.do jakieś piły spalinowej to ten olej może się nada ale nie do auta.
a na 2.0 dti zęby zjadłem
.
.A DTi wcale nie jest taki awaryjny-fakt czasem padają przepływki i pompy ale w tym silniku to nic się nie psuje,przynajmniej w moim
.Odczyty robisz przy włączonej klimatyzacji czy bez niej?Zrobiłem test.Silnik odpalony i rozgrzany,nap.na zaciskach aku 13.90V spalanie chwilowe 1.1l/h.Po podłączeniu prostownika u ustawieniu go na max,tj.40A(tyle wskazał mi amperomierz) nap.wzrosło do 14.20V a spalanie chwilowe wahało się po między 1.0 a 0.9.l/h .Co dziwne,silnik z tym nap.pracował wyraźnie lżej.Po odłączeniu prostownika nap.spadło spalanie chwilowe wzrosło a silnik dostał obciążenia i wibracji.Czyli nap.w instalacji jednak ma wpływ na spalanie chwilowe.W każdym bądź razie zacznę od wymiany regulatora .

Nie ukrywam jak pojawiły się problemy w aucie to byłem załamany.Jak się pracuje za min.krajową to człowiek inaczej odczuwa wydatki a o zmianie auta to się nie myśli.Chyba nawet nie wiecie że swoją pomocą ratujecie nieświadomie na forum biednych ludzi.Oby tak dalej.