• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Virus chce zapanować

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
A są jakieś oficjalne źródła rzetelnych informacji ? Jak nawet od samego początku (rok temu ? ) jakiś nastolatek wyłapał, że statystyki rządowe w ogóle są z dupy... Panuje pełna dezinformacja. Po czasie dowiadujemy się, ze są lepsze i gorsze szczepionki. Ogólny cyrk. Maseczki wiemy, że pomagają jak umarłemu kadzidło, wszelkie maści lockdowny nic nie dają, a nawet pogarszają sprawę. Nikt nie twierdzi, że wirusa nie ma, ale zobaczcie na statystyki z lat wcześniejszych niż 2020, ile było przypadków grypy, teraz też są co chwila nowe warianty zmutowane tego badziewia (covid) i tak już zapewne zostanie, czy wcześniej tak ludzi targali za nieszczepienie się przeciwko grypie ? Nie sądzę. Ludzie umierali i będą umierać. Wolna wola to podstawa. Nie chcesz się szczepić , nie ma problem, jak chcesz to zapraszamy i tyle.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
A tutaj dowód na dezinformację :

"427 z 570 osób, które zmarły z powodu COVID-19, było niezaszczepionych. 106 ze 143 osób zaszczepionych, które zmarły miało przynajmniej dwie choroby współistniejące, a ich średni wiek to 77 lat -"

ile osób z tych 427 miało choroby współistniejące i jaka jest ich średnia wieku ?!

Tego się już pewnie nie dowiemy. Wychodzi na to, ze szczepionka działa w 75%, a 25% nie jest w ogóle chroniona...

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Tego się już pewnie nie dowiemy. Wychodzi na to, ze szczepionka działa w 75%, a 25% nie jest w ogóle chroniona...
Oooo...a to ty myślałeś że w 100%będzie chroniła??? Myślałeś pewnie że po niej to już będziemy nieśmiertelni? Jpd, kuźwa skąd wy się bierzecie...?? Jak słyszę ludzi co się strasznie dziwują jak ktoś zachoruje a był szczepiony to mnie choj szczela normalnie.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Tym bardziej skoro i tak nie wiadomo, czy po szczepieniu będzie się bezpiecznym ? To po co ta agresja ?!
Dlaczego niby Cie chuj strzela ? Nie rozumiem tego ? Człowiek normalnie chce porozmawiać, opierając się na jakiś faktach a tutaj jakieś takie z tyłka wywody i zbędna agresja.

Najwyżej 75% niby skuteczności , w tym średnia wieku umierających 77... nie widzę sensu się szczepić.
Gdzie nie rozmawiam z ludźmi, to właśnie osoby zaszczepione w zakładach pracy są na L4 bo są chore, reszta normalnie sobie pracuje... i nie są to odosobnione przypadki.

Nikt tutaj nie mówi, ze szczepionki są złe, ale potrzeba lat na badania , a nie miesięcy.
Potrzebny jest lek, a nie szczepionki.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
tv wyprało i nadal pierze "mózgi" 70% ludzi na świecie. teraz jesteśmy na etapie być albo nie być. rok wstecz miałem nadzieję że jeszcze jest szansa, ale teraz mam wątpliwości.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Tym bardziej skoro i tak nie wiadomo, czy po szczepieniu będzie się bezpiecznym ? To po co ta agresja ?!
Dlaczego niby Cie chuj strzela ? Nie rozumiem tego ? Człowiek normalnie chce porozmawiać, opierając się na jakiś faktach a tutaj jakieś takie z tyłka wywody i zbędna agresja.

Najwyżej 75% niby skuteczności , w tym średnia wieku umierających 77... nie widzę sensu się szczepić.
Gdzie nie rozmawiam z ludźmi, to właśnie osoby zaszczepione w zakładach pracy są na L4 bo są chore, reszta normalnie sobie pracuje... i nie są to odosobnione przypadki.

Nikt tutaj nie mówi, ze szczepionki są złe, ale potrzeba lat na badania , a nie miesięcy.
Potrzebny jest lek, a nie szczepionki.
A gdzie tu agresja, telefonu nie pogryzłem przeca. A tak sie zapytam was anty, używacie antykoncepcji??? Bo przecież żadna nie jest 100%-towa.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
W uk masz skrobankę na zawołanie :D , w PL najbliżej masz Czechy, Niemcy i darmowe w Holandii.
Więc "lejesz" na spokojnie :D

Nie chodzi, że anty szczepy, foliarze itp. Szczepionki jak wiemy działają, było kilka spraw jak szczepionka przeciwko rakowi szyjki macicy... która powodowała raka... tez było swego czasu o tym głośno.

Więc wole poczekać na spokojnie i obserwować, i tyle właściwie.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Zdecydowanie wole raczej oficjalne z całego kraju, bez obrazy.
Tylko one są zmanipulowane przez bigphamę i innych reptiliaków.
czy wcześniej tak ludzi targali za nieszczepienie się przeciwko grypie ?
Na grypę się zwykle nie umiera, poza tym nie roznosi się tak łatwo jak covid.
Wolna wola to podstawa.
Póki twoja wolność nie ogranicza wolności innych ludzi. Np. nie powinieneś mieć prawa powołując się na swoją wolność strzelać z karabinu maszynowego w tłum przechodniów.
Wychodzi na to, ze szczepionka działa w 75%, a 25% nie jest w ogóle chroniona...
Nawet jeśli, to chyba lepsze 75% ochrony niż 100% braku ochrony.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Ej takie przykłady skrajne... z tym strzelaniem to może sobie darujmy ?

Szczepiony mogę się zarazić, mogę zarazić innych, chorobę przenoszę. Więc jeżeli ktoś chce być bezpieczny to niech idzie się zaszczepić i żyje. Ja wole poczekać i tyle.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
takie coś krąży po necie:

1638383632354.png

a teraz pomyślcie, zapierdalacie po autostradzie po 2 paki, i ktoś was namawia na założenie nowych opon. opon które wyprodukował na szybko i nie bierze odpowiedzialności jeśli coś się stanie. nawet gdy są jakieś wypadki to się o tym nie mówi, bo wisz, w telewizorze mówili że są najlepsze a ci co mówią inaczej to chyba jakieś szury. reklam opon pełno na każdym kroku, telewizja i radio mówi o nich od rana do wieczora, tak żebyś nie zapomniał że tylko dzięki tym oponom możesz przeżyć jazdę po naszych drogach. co więcej, przekonują, że jeśli nie masz założonych ich opon to jesteś potencjalnym mordercą. nie jesteście przekonani co do ich jakości i nie decydujecie się ich używać. ale pośrednio was do tego zmuszają, na przykład nie na początek nie wolno na innych oponach poruszać się po autostradzie, potem po drogach krajowych itd.
A ja znam to z autopsji
1638384530154.png

jak chcecie się szczepić, szczepcie się. kontrakt rządowy przewiduje 8 dawek więc dla każdego chcącego starczy. chcecie chodzić w kagańcach? chodźcie, ale nie zmuszajcie do tych dziwnych rzeczy innych.
czego się boicie? podobno szczepionki działają więc jesteście bezpieczni, no chyba że nie działają to siedźcie w domu i odpierdolcie się od ludzi którzy chcą żyć normalnie.
edit:
co więcej, jedziecie na warsztat, a tam odmawiają wam naprawy auta, bo macie nie takie opony....

Ostatnia edycja:

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Siedzita tylko w warsztatach i pierdzita
A ja znam to z autopsji
No to opowiadaj jak jest naprawdę.
Automatyczne połączenie postów:

takie coś krąży po necie:

Wyświetl załącznik 41854

a teraz pomyślcie, zapierdalacie po autostradzie po 2 paki, i ktoś was namawia na założenie nowych opon. opon które wyprodukował na szybko i nie bierze odpowiedzialności jeśli coś się stanie. nawet gdy są jakieś wypadki to się o tym nie mówi, bo wisz, w telewizorze mówili że są najlepsze a ci co mówią inaczej to chyba jakieś szury. reklam opon pełno na każdym kroku, telewizja i radio mówi o nich od rana do wieczora, tak żebyś nie zapomniał że tylko dzięki tym oponom możesz przeżyć jazdę po naszych drogach. co więcej, przekonują, że jeśli nie masz założonych ich opon to jesteś potencjalnym mordercą. nie jesteście przekonani co do ich jakości i nie decydujecie się ich używać. ale pośrednio was do tego zmuszają, na przykład nie na początek nie wolno na innych oponach poruszać się po autostradzie, potem po drogach krajowych itd.

Wyświetl załącznik 41855

jak chcecie się szczepić, szczepcie się. kontrakt rządowy przewiduje 8 dawek więc dla każdego chcącego starczy. chcecie chodzić w kagańcach? chodźcie, ale nie zmuszajcie do tych dziwnych rzeczy innych.
czego się boicie? podobno szczepionki działają więc jesteście bezpieczni, no chyba że nie działają to siedźcie w domu i odpierdolcie się od ludzi którzy chcą żyć normalnie.
edit:
co więcej, jedziecie na warsztat, a tam odmawiają wam naprawy auta, bo macie nie takie opony....
A kto to ten Piotr Witczak, znachor jakiś?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Czy ktoś się odniesie do mojego zapytania odnośnie antykoncepcji, czy może jaja potłukły wam sie o podłogę.
Automatyczne połączenie postów:

nie wiem czy znachor, ale potrafi samodzielnie myśleć i zadawać pytania.
A ja myśle że on myśli podobnie jak Ty i dlatego Ty myślisz że on samodzielnie myśli...tak myślę? A tak w ogóle skąd pewność że on jest doktorem, masz dowody, ja też moge sobie wpisać w tytule czy nicku dr.rechabilitowany czy inny psikuta. Z wyglądu nijaki taki.

Ostatnia edycja:

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Wydaje mi się że ludzie typu (anty wszystko) robią trochę z igły widły, niedługo porównają tą sytuacje do holokaustu czy innych ekstrrminacji na masową skale, to tak jakby ta szczepionka czy maseczka to był strzał w tył głowy. Rozumiem gdyby kazali łańcuch na szyi nosić lub inny ciężki przedniot to wtedy też bym wierzgał. Co do maseczek to skoro twierdzicie że nic nie dają to przy najbliższej okazji jak Wy lub ktoś z waszej rodziny będziecie w szpitalu ( nie życze tego nikomu) i będziecie mieli jakąś operacje to poproście chirurga i całą ekipe pomagającą o nie zakładanie masek do zabiegu. Bo i po co skoro nic nie dają.

Do góry Bottom