• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW T5 2007 1.9 tdi 86 KM KOPCI po wymianie uszczelki pod głowica

Promotor

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Pułtusk
Witam
Wymieniłem uszczelkę w T5 1.9 tdi 86 KM auto po wymianie nie kopciło dwa dni, po dwóch dniach zaczęło kopcić na biało tak, ze po minucie auta nie bylo widac prawie dodam, że na biegu jałowym wkręca sie tylko do 3 tys obrotów nie wiem czy przedtem bylo tez tak ponieważ tego nie sprawdziłem podczas jazdy normalnie sie wkręca w aucie wymienione zostały dodatkowo szklanki oraz wałek rozrządu (rozrząd złożony na blokadach.)
EGR sprawny wyczyszczony zaślepiany byl przepływomierz również byl wkładany z innego auta w 100% sprawny. VCDS nie wykrywa żadnych błędów wiele zmagań z autem było i diagnoza postawiona Intercooler nie szczelny no to wymiana auto chodzi pięknie nie kopci i co dwa dni i znowu to samo dodam, że auto miało DPF-a lecz został usunięty około półtora roku temu. ktoś może spotkał sie z czymś takim i jest w stanie podpowiedzieć mi oleju nie bierze brak pomysłów
POZDRAWIAM

Promotor

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Pułtusk
Mattii prv

dodam jeszcze , że po jezdzie przeciągając na biegach i jazdy na 3-4 biegu przy obrotach 4 tys ok 5 km na około 2-3 min ustępuje dymienie

Ostatnia edycja:

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
A jak parametry na postoju i w jeździe? Masz czym zrobić , nie to podjedź do kogoś.

Dżodżo

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Shannon/Ennis/Limerick
www.thomasgarage.ie
może odma zapchana i przy spokojnej jeździe wali turbo olejem w wydech. Po przepizdowaniu wypala olej i na 2 dni spokoj.

Widzialem już przypadek w BMW 320d ze po zalozeniu nowego turbo lalo ono w wydech, a po wymianie odmy spokoj.

Łydziak75

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
OPOCZNO
może ktoś zapomniał uszczelniaczy zaworowych założyć , ale oleju nie bierze to chyba nie

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom