• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wideorejestrator jazdy - jaki model?

konczel

Bywalec
Punktów
3
Przymierzam się do zakupu wideorejestratora jazdy. Na co należy zwracać uwagę przy jego zakupie? Czy w budżecie do około 200-300 zł uda mi się kupić coś przyzwoitego?

Maesc

SuperMechanior
Punktów
2
Kuzyn ma firmy goclever taki za około 250zł jakość nagrania jest nie najgorsza i widać rejestracje.

adamarr

Gaduła
Punktów
5
Tutaj masz całkiem dobrej jakości sprzęt http://www.kamery.pl/produkty/kamery-samochodowe/lc-600cd.htm
Przyczepia się to na przyssawkę, filmy nagrywają się w pętli - czyli te najnowsze zapisywane są na najstarszych, wbudowany wyświetlacz. Generalnie dobry sprzęt za stosunkowo niewielkie pieniądze. Do indywidualnego użytkowania w zupełności wystarczy.

dewel

Nowy
Punktów
0
Ja największą uwagę zwróciłbym na jakość nagrywania i kąt widoczności. Na rynku można znaleźć te o kącie widoczności w okolicach 90 stopni, ale niektóre dają nawet około 170 stopni. Bez wachania wybrałbym tą drugą opcje.

jan.ka

Uczestnik
Punktów
0
Szukam takiego który będzie nadpisywał na najstarszych nagraniach te najnowsze. GoPro mają taką funkcję lub te co kolega wyżej podał

Marcin991

Gaduła
Punktów
2
Też słyszałem, że ten Ferguson daje radę. Dobry jest też ten BlacSys CF-100 2CH
Niewielkie wymiary, nagrywa w jakości HD, stabilizacja obrazu, g-sensor - czyli gdyby doszło do wypadku, to nagranie jest zabezpieczanie, czujnik ruchu itd itd. Może nie jest tani, ale nadrabia jakością i funkcjonalnością.

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Za fergusona dałem coś koło 450 nagrywa w SHD wyżej niz full hd ale to raczej nic nie daje moim zdaniem i gsensor iwgl to samo wszytsko ma uwazam ze warty zakupu :)

iparts

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
www.iparts.pl
A miał ktoś może przyjemność używać Yanosik DVR? To jest rejestrator, nawigacja i kilka innych funkcji spełnia, chyba antyradar też ma. Do najtańszych nie należy a myślę sobie sprawić takie coś, jak ktoś zna i używał to prosiłbym o opinie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Yanosik na smartfona ma funkcję rejestratora, nagrywa filmiki co 1 minutę, można odtworzyć ostatnie 5 minut oraz zapisać wybrane nagranie tymczasowe

Rufkas

Nowy
Punktów
0
Miasto
gdynia
Ja tam już wolałem jednak wydać troche kasy na osobny wideorejestrator. Może nie jest to demon wśród rejestratorów, ale był niedrogi, nagrywa w FullHD i można go łatwo zamontować Jeśli chodzi o smartfona to raczej nie da Ci takiej jakości jak przystosowany do nagrywania w trakcie jazdy wideorejestrator...

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
ja sobie teraz montuje HUD z rejestratorem , fajna zabawka .

Rufkas

Nowy
Punktów
0
Miasto
gdynia
Ale za to jaki koszt....? Trochę nie na moją kieszeń... ;/ Chociaż fakt, zabawka fajna :)

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Mam ten
http://eleosklep.pl/wideorejestrator-wdr-g1wht-pl-p-53.html
Zalozylem i zapomnialem :D
Przypominam sobie jak cos musze zgrac na kompa, np. gdy kolega jadacy przede mna mial obcierke z autobusem ktory nie trzymal sie swojego pasa lub gdy ciapak w BMW zjechal na moj pas i uszkodzil mi lewe lusterko, po informacji ze mam nagranie od razu wyjal portfel a najpierw chcial z geba moj numer ubezpieczenia bo to moja wina.
Wiec przydaje sie jako dupochron :)

Mareckis

Początkujący
Punktów
1
Ja kupiłem bratu pod choinkę Xblitz NAVIIGPS, testowałem już i filmiki nagrywa fajnej jakości. Można dostrzec szczegóły, obraz też jest "soczysty". Jeździ on po miastach więc na pewno będzie zadowolony, patrząc jak ludzie jeżdżą. Wymiary rejestratora są niewielkie, dla mnie ogólnie spoko więc też możesz oblukać:)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Szukam jakiegoś małego rejestratora bez GPS i innych dodatków . najlepiej taki zeby był dobrze schowany bo nie chce mi się za kazym razem chowac ( zapomnę i sie ktos włamie )

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Dla mnie ważniejszy był rozmiar by był jak najmniej widoczny za szybą :)

Do góry Bottom