• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wspomaganie passat b4

biedny mechanik

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
witam mam problem ze wspomaganiem nie wiem co jest opowiem wam od początku przyczyna była taka ze ściągało na lewo na 1 metrze przejechanego auta jak podniosłem auto do góry koła są na wprost odpalam a kierownica sama skręca na lewo tak do połowy kierownicy powoli się sama kreci w lewo no i wymieniłem przekładnie na drugą używaną założyłem i też ściąga ale w prawo tak samo tylko ze w prawo i co zauważyłem jeszcze pompa wspomagania robi się bardzo gorąca ze jak plunę to syczy po 1 minucie nie kręcę kierownicą tylko odpalę silnik kierownica sama się skręci w prawo i tak się trzyma jak się bardzo nagrzeje płyn zaczyna wyć pompa i nie ma wspomagania jak pokręcę kierownico mocno potem znowu jest nie wiem co jest przekładnie zepsuta założyłem czy pompę wymienić ??????????????pomocy (dlaczego ściąga i się grzeje płyn ) jak odkręciłem przewód ciśnienia od pompy i kręciłem w prawą pompą to lekko i płyn wypychało jak zakręciłem przewód i kręciłem to ciężko się kręciło były opory niby pompa ciśnienie daje ten zaworek jest czysty w pompie możne mi ktoś wytłumaczy zasadę działania takiego wspomagania po co są te dwa zaworki jeden w pompie drugi w przekładni może tu jest przyczyna tylko jaka jak wspomaganie jest tak dobre ze aż sama kierownica leci i bardzo lekko się kierownica kreci

Do góry Bottom