• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wymiana uszczelki pod głowica golf 4

Mateusz11647

Gaduła
Punktów
1
Witam mam taka wielką prośbę do was mechaników. Potrzebuje jakiejś instrukcji albo linka z instrukcja jak wymienić uszczelkę pod głowica w golfie 4 benzyna.

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
panowie, nie przesadzajcie...
Mlody uczy sie na mechanika, wiec niech sie uczy - tym bardziej na swoim ;)

ja osobiscie majac nikle doswiadczenie w mechanice (ot, wymiana klockow i takie pierdoly) zawzialem sie na SC kolegi, ktore stalo przez UPG. Silnik wyremontowany, wraz z wymiana panewek i pierscieni i smiga 2gi rok az milo.
Ostatnio drugi raz w zyciu robilem UPG - w swoim peugeocie 307 - i co?? pomijając drobny problem związany z uszkodzeniem czujnik atemperetury :D złożone i śmiga bez problemu.

Także uważam, ze nie ma co zniechęcać, bo jak ktoś ma jakies umiejętności, chęci i podstawową wiedzę plus posiłkuje się dodatkowymi radami np. z tego forum to spokojnie da sobie radę :)

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Ja tą UPG odradzam tylko ze względu na rozrząd,jakies tam procedury jednak trzeba zachować,a szkoda byłoby silnika :)jeśli ma to być pierwsza UPG,pierwszy rozrząd,to bez kogos kogo można sie poradzić może sie ten silnik okazać kiepskim wyborem do nauki :)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Niech młody nam poda więcej danych o aucie to mu coś sie podpowie ostatnio robiłem w takich golfach glowice robiłem w 1.6 16v i w 1.4 16 v

Do góry Bottom