Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Pierścienie w tłokach są na stałe nie rozbieralne prawda? Więc wymiana i tak wiąże się z kompletem tłokow (950zł szt) i korbowodow (600 zł sztuka)
Chyba że winę u mnie ma wałek od ssących zaworow (wariatora,który występuje w całości z wałkiem 2800 zl)
Wiesz powiem tak od dupy strony to robisz moim zdaniem , nie wiadomo ile naprawdę przeleciał ten motorek a po zdjeciu glowicy i wyjęciu tłoków wszystko będzie jednoznaczne , stan gładzi , pierścieni itp.
Na stwierdzenie czy pierścienie sa popękane jest prosty test szczelności cylindrów (załącznik) Uważam , że mechanicy zbyt rzadko z niego korzystają. Jeżeli pierścienie sa całe to nadl bedę się upierał na wykonanie skutecznego oczyszczania układu smarowania 2 x Forte Motor Flush do oleju i godzina czyszczenia na wolnych obrotach. Pieniądze żadne a jest pewność, że ten układ będzie czysty i odblokowany.
Pewnie tak , tylko jak to starej daty nie dowierzam wynalazkom wole zobaczyć ranty , sprawdzić szczeliny pierscieni itp . tym bardziej że doczytałem ze dolot był zabrudzony .
Wydałeś mase kasy na zbedne naprawy, a wystarczyła jedna informacja ze benzyna pojawia się w oleju jak pamiętam . ASO lubią wymieniać klocki i olej a maja wszelką dokumentacje i sprzęt
No nie dostarczamy Tobie argumentów, bo powiedzą Tobie remont się nie opłaca tylko drugi silnik i czekają aż klient dojrzeje. I po prostu nie będziesz
zdziwiony, takiej decyzji się spodziewałem.
Ale tak na serio zabierz to od nich czym prędzej daj to komuś kto to ogarnie.