• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wypadanie zapłonu na wolnych obrotach golf 4 1.6 16v 105KM

anim7991

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
łódź
Za przeproszeniem pie*olenie, jak chce się pobawić, poszukać to po co podcinasz mu skrzydła. Masz wiedze to pomagaj - klientów Ci nie zabierze. Gość i tak oddał głowice do regeneracji więc nie widzę tutaj dziadowania a założenie jej na taki silnik nie wymaga dużego doświadczenia i szkoleń - obsługa klucza dynamometrycznego i czystość na stanowisku.
Chiński tester nie naprawi auta

A taki za milion naprawi? Mówisz jakby to tester naprawiał samochód. Niech wrzuci błędy, ramki na początek.

anim7991

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
łódź
Dzięki za szczerość i życzę miłego dnia! Pozdrawiam

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Za przeproszeniem pie*olenie, jak chce się pobawić, poszukać to po co podcinasz mu skrzydła. Masz wiedze to pomagaj - klientów Ci nie zabierze. Gość i tak oddał głowice do regeneracji więc nie widzę tutaj dziadowania a założenie jej na taki silnik nie wymaga dużego doświadczenia i szkoleń - obsługa klucza dynamometrycznego i czystość na stanowisku.
Łoo :woot: głos rozsądku widzę.
Tu co drugi "autorytet" Ci się nie odezwie, bo boi się zrobić z siebie błazna w oczach "większych autorytetów". Tak, owszem wchodzą na jednorazowym/krótkoterminowym niku coś tam bełkną. Ale ego starych trzyma w ryzach, bo nie chcą się ośmieszać przed resztą.

Zobacz ile razy dziennie potrafią wchodzić na forum..po co?..jeżeli nic nie piszą, to chyba tylko po to żeby edukować się z heńkowych pangowych i mikurowych postów. Chyba, że trafią na jakiś wątek, że są pewni iż się nie zbłaźnią....więc coś tam napiszą, bełkną.

Wszyscy wszystko wiedzą i są najmądrzejsi. I z tego co widzę, to tylko Jarzi jeszcze wszystkiego nie wie bo raz w miesiącu prosi o pomoc na forum. Reszta kur*** tylko czyta i wszystko wie. Nie potrzebują żadnej pomocy, wszystko wiedzą :woot: omnibusy.

Pod starym nikiem wszyscy cFaniaki. Ale jak się temat wyłoży na warsztacie, to potem jest beczenie....i weźcie pomóżcie.

Tak w sumie, to się zastanawiam po co jest to forum? Starzy są za mądrzy, a nowi lub przychodzący po pomoc w większości przypadków traktowani, jak zło konieczne.
Po co jest to forum?
Chyba tylko po to żeby się "pośmiać" - przypadki które nas zdziwiły ananasy hahah strasznie fascynujący dział i temat, strasznie.

Ja akurat jestem heŃkiem na 'alteregu' i mam wyjeb*** na wszystko i wszystkich. Piszę co chcę...i kiedy chcę...

汉, 拉, 打 金, 文, 丈 :cigar: pamiętacie.... (spróbuj jeszcze raz gnoju, to inaczej porozmawiamy)

Wieszacie psy na Woodoo, a większość jest taka sama.
Mniejsza z tym.

A anim bardzo dobrze napisał.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
汉, 拉, 打 金, 文, 丈 :cigar: pamiętacie....

aż sprawdziłem i wychodzi, że to chiński
汉, 拉, 打 金, 文, 丈- Han, pociągnij, walcz z Jinem, Wen, Zhang

ale translator podpowiada, że może chodzi o:
汉, 拉, 达 金, 文, 丈- Han, La, Da Jin, Wen, Zhang

czyli jak mówi rosyjskie przysłowie: "bez pół litra nie razbieriosz" :)

SyLwEk.h

Nowy
Punktów
0
Dzień dobry
Mam problem z moim golfikiem mianowicie na wolnych obrotach po czasie wypada mi zapłon na 2 cylindrze.
Często pomaga włączenie klimy i w ten sposób podniesienie obrotów na postoju, bez tego po dłuższej chwili zaczyna migać check i auto prawie nie ma siły ruszyć i strasznie nim telepie.
Były wymieniane świece, cewki, była planowana głowica i robione zawory, kompresja też była sprawdzana. Niestety mimo to problem nadal występuje.
Na początku wystarczyło stanąć, wyjąć kluczyk i odpalić ponownie, check dalej był ale silnik pracował już w miarę normalnie, ale teraz musze kasować błędy ręcznie wiec worze ze sobą taki chiński interfejs diagnostyczny przy pomocy którego kasuję błąd i jak ręką odjął można jechać dalej aż do kolejnego checka.
sprawdziłeś szczelność układu wydechowego i przewody podciśnienia i kolektor ssący czy nie łapie lewego powietrza?

Piotr1977

Początkujący
Punktów
1
Miasto
gdańsk
Dzień dobry
Mam problem z moim golfikiem mianowicie na wolnych obrotach po czasie wypada mi zapłon na 2 cylindrze.
Często pomaga włączenie klimy i w ten sposób podniesienie obrotów na postoju, bez tego po dłuższej chwili zaczyna migać check i auto prawie nie ma siły ruszyć i strasznie nim telepie.
Były wymieniane świece, cewki, była planowana głowica i robione zawory, kompresja też była sprawdzana. Niestety mimo to problem nadal występuje.
Na początku wystarczyło stanąć, wyjąć kluczyk i odpalić ponownie, check dalej był ale silnik pracował już w miarę normalnie, ale teraz musze kasować błędy ręcznie wiec worze ze sobą taki chiński interfejs diagnostyczny przy pomocy którego kasuję błąd i jak ręką odjął można jechać dalej aż do kolejnego checka.
Spróbuj zastosować pełny zestaw naprawczy chemią warsztatową FORTE, ja stosuje te preparaty od prawie 17 lat, i zaoszczędziłem tym sposobem wiele czasu i pieniędzy, oraz zdobyłem uznanie klientów,

anim7991

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
łódź
To zrób mu na tę kurację forte gwarancję że pomoże albo zwrot pieniędzy inaczej to wróżenie z fusów. Bajki dla dużych chłopców.
Co drugi śmieje się z dzieci że wierzą w sw. Mikołaja a sami wierzą w magiczne płyny do naprawy silników.

Piotr1977

Początkujący
Punktów
1
Miasto
gdańsk
To zrób mu na tę kurację forte gwarancję że pomoże albo zwrot pieniędzy inaczej to wróżenie z fusów. Bajki dla dużych chłopców.
Co drugi śmieje się z dzieci że wierzą w sw. Mikołaja a sami wierzą w magiczne płyny do naprawy silników.
Wierzę, bo w 95% przypadków pomogły, jeśli jesteś doswiadczonym technikiem motoryzacji, powinieneś wiedzieć, ze większość problemów, to nic innego jak syf w paliwie, oleju i innych czynnikach w aucie

anim7991

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
łódź
Żyje na tym świecie na tyle długo żeby wiedzieć że 95% takich tekstów jest po to żeby naganiać frajerów.

Do góry Bottom