• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wypadanie zaplonow 2.0fsi

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Pozamienialem miejscami wszystko kompletami ale z trzeciego na pierwszy a z drugiego na czwarty kompresja ponad 13 bar na ciepłym klapy są i całe wszystkie dziś rano odpaliłem i już cały czas pracuje na trzy cylindry na cztery już nie chodzi co może być :-(

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
pompa wysokiego ciśnienia sprawdzona ? ile bar daje ?

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Za chwile zobaczę co i jak tylko znajdę chwile

Sprawdzałem jeszcze jedna rzecz zagrzalem go na tych trzech cylindrach namordowalem się trochę odpiolem mu pierwszy wtryskiwacz i odpaliłem i na drugim pracował silnik chyba coś z układem paliwowy tylko co wtryski pompa czujnik czy zaworek gdzie szukać

VAG SERWIS

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
13
Miasto
Świlcza
A jak wygląda sprawa olejowa tego silnika? Nie bierze oleju? Te silniki mają przypadłość że lubią olej. Czasem się zdarza że zarzuca świece olejem i nie ma iskry lub jest za słaba i stąd wypadania zapłonów. Wtryski w tych samochodach to też nieciekawa rzecz. Może się zacina i n ie daje paliwa. Spróbuj wspomagać delikatnie samochód Plakiem i patrz czy dalej wypadają zapłony. Przy składaniu głowicy rozumiem że wymieniłeś teflonowe uszczelnienia na wtryskach?

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Jakie masz ciśnienie na szynie ???????????????????????????????????????????
Bez sprzętu naprawa ???????????????????????????????????????????????

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No przecież może się udać nie ? a tu mechanik drogi , nie rozumieją że to nie maluchy .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Za chwile zobaczę co i jak tylko znajdę chwile

Sprawdzałem jeszcze jedna rzecz zagrzalem go na tych trzech cylindrach namordowalem się trochę odpiolem mu pierwszy wtryskiwacz i odpaliłem i na drugim pracował silnik chyba coś z układem paliwowy tylko co wtryski pompa czujnik czy zaworek gdzie szukać

Lepiej poczytaj sobie ten temat ku przestrodze ... http://forum-mechanika.pl/threads/wypadanie-zapłonów-passat-2-0tsi.20366/page-12

Panowie w moim przypadku wymieniona ostatecznie została pompa wysokiego ciśnienia - problemy ustąpiły auto przejechalo od wymiany 980 km wszystko gra, silnik pracuje jak powinien - bdb!

Dział techniczny skoda/volkswagen poznań zajął się sprawa i dali wskazówki dotyczące wymiany właśnie tej pompy..
Czyli? Silnik okazał się dobry? Nie potrzebna wymiana, czyszczenie układu dolotowego w starym silniku itd.. Bez sensu? Poszło 5000 zł na samą pracę wykonana przez serwis i 6700 zł za drugi silnik..to straszne.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
W tym systemie wtrysków sa dwie zmienne , ciśnienie pompy i czas wtrysku .

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Witam wymieniłem pompę paliwa i założyłem dwa inne wtryski odpaliłem samochód chodzi na trzy gary na 3 nie chodzi nie pamiętam jaki wtrysk założyłem tam ale zagrzalem go i kontrolka silnika nie mruga jutro ściągnę to jeszcze raz założę inny wtrysk może będzie ok może idę w dobrym mierunku

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Dziś zmieniłem wtrysk 3 na inny i wypadanie zaplonow występuje na każdym cylindrze kontrolka silnika nie mruga nie świeci do tego nie wylancza cylindra żadnego czyli to wtryski i będę musiał zregenerować albo wydać ponad 2 tyś na nowe bo to pewnie wtryski winne

Patryko02

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Piła
Kolego, która pompę wymieniłes? ta w baku czy pompę wysokiego ciśnienia (1500zł koszt) ;) u mnie również był problem z wypadaniem zaplonow itd na wszystkich praktycznie wypadanie występowało. wymieniłem silnik nadal to samo..odmy..świece..czujniki różne..moduł sterowania pompa paliwa - masa kasy a problem był nadal..wkoncu zdiagnozowano pompę wysokiego ciśnienia nowa! po problemie..
To dopiero bolało uwierz mi.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
padały tu pytania których ja nie musiałem już zadawać i zero odpowiedzi, więc zero z naprawy twojej VAGiny....
podałeś ciśnienia paliwa? zacznij od tego bo kolega już napisał powyżej że wymienił nawet motor i dalej miał to samo....
ale może cię stać, nie znam twojego statusu majątkowego, ale jesteś na forum więc domyślam się że normalny zjadacz chleba z dupowozidłem....

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
padały tu pytania których ja nie musiałem już zadawać i zero odpowiedzi, więc zero z naprawy twojej VAGiny....
podałeś ciśnienia paliwa? zacznij od tego bo kolega już napisał powyżej że wymienił nawet motor i dalej miał to samo....
ale może cię stać, nie znam twojego statusu majątkowego, ale jesteś na forum więc domyślam się że normalny zjadacz chleba z dupowozidłem....
Może chce sobie kupić części zapasowe na najbliższe 10 lat ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie bardzo to rozumiem , tak na wysokim był czujnik cisnienia wystarczy parametry zobaczyć a wtryski , no to jest problem bo nie wiem czy ktoś ma maszynę do testowania .

Patryko02

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Piła
Sami doskonale wiecie jakie ja miałem cyrki z moim autem.;) teraz śmiga od 3500 km jest oki, odpala normalnie tak był problem na ciepłym silniku..wypadania zaplonow nie ma.
Mam na sprzedaż silnik 2.0 tsi 2012 rok, po czyszczeniu układu dolotowego, po zrobionej głowicy - wymienione slizgi itd. cena dobra bo jedyne 3500 zł chciałbym na rękę. przebieg oryginalny 186 tys.km. kod silnika CCZA
665-955-061

Do góry Bottom