Szumek72
Zweryfikowany Mechanik
pewnie zamieniłeś cewki miejscami....ale coś wypada

Za chwile zobaczę co i jak tylko znajdę chwile
Sprawdzałem jeszcze jedna rzecz zagrzalem go na tych trzech cylindrach namordowalem się trochę odpiolem mu pierwszy wtryskiwacz i odpaliłem i na drugim pracował silnik chyba coś z układem paliwowy tylko co wtryski pompa czujnik czy zaworek gdzie szukać
Panowie w moim przypadku wymieniona ostatecznie została pompa wysokiego ciśnienia - problemy ustąpiły auto przejechalo od wymiany 980 km wszystko gra, silnik pracuje jak powinien - bdb!
Dział techniczny skoda/volkswagen poznań zajął się sprawa i dali wskazówki dotyczące wymiany właśnie tej pompy..
Czyli? Silnik okazał się dobry? Nie potrzebna wymiana, czyszczenie układu dolotowego w starym silniku itd.. Bez sensu? Poszło 5000 zł na samą pracę wykonana przez serwis i 6700 zł za drugi silnik..to straszne.
u mnie również był problem z wypadaniem zaplonow itd na wszystkich praktycznie wypadanie występowało. wymieniłem silnik nadal to samo..odmy..świece..czujniki różne..moduł sterowania pompa paliwa - masa kasy a problem był nadal..wkoncu zdiagnozowano pompę wysokiego ciśnienia nowa! po problemie..Może chce sobie kupić części zapasowe na najbliższe 10 latpadały tu pytania których ja nie musiałem już zadawać i zero odpowiedzi, więc zero z naprawy twojej VAGiny....
podałeś ciśnienia paliwa? zacznij od tego bo kolega już napisał powyżej że wymienił nawet motor i dalej miał to samo....
ale może cię stać, nie znam twojego statusu majątkowego, ale jesteś na forum więc domyślam się że normalny zjadacz chleba z dupowozidłem....

teraz śmiga od 3500 km jest oki, odpala normalnie tak był problem na ciepłym silniku..wypadania zaplonow nie ma.