• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

wypadanie zaplonow 2.0fsi

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Witam wszystkich mam problem z samochodem nie mogę sobie z nim poradzić posiadam audi a4 2.0fsi 2002r kod silnika awa
broblem mój polega na tym że wypadają zapłon na 3 i silnik jak się nagrzeje przestaje palić na 3.
przedstawię cała moja historie kupiłem samochód wypadały zapłony na 1 i na 4 posprawdzalem okazało się że na pierwszym kompresja 7bar została ściągnięte głowica i założona inna sprawdzona i splanowana dziwne bo po wymianie zapłony na 1 i na 4 nie wypadają tylko zaczęły wypadać na 3 świece cewki nowe wtryski miejscami zmieniane nowy wariator uszczelki oddmy inny sterownik silnika dalej to samo :-( wypadają na trzecim silnik osiąga temperaturę i przestaje palić na 3 cylinder a jak się rozgrzeje to sterownik zmienia obciążenie silnika na biegu jałowym i silnik chodzi jak diesel pomóżcie mi 6 tys wydałem i dalej to samo :-(

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
jak wszystko zamieniane miejscami to dlaczego sobie nie odpowiesz na pytanie?do tego podmieniany sterownik jeszcze i mam nadzieje ze instalacja tez byla dzwoniona to mysl nasuwa sie tylko jedna ze problem mechaniczny a te silniki musza miec wszystko perfekcyjnie szczelne tam na dole.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dokładnie , wymiana w ślepo nie wiele pomaga trzeba z głową działać . Przyjesz do mnie to zrobię ;):D:D:D:D:D

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Głowicedrugi raz sciagnolem i poszła do sprawdzenia wszystko ok z głowicaddół teżsprawny ppierścieniewymienione nie wiemco dalej robić :-(

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Mechaniczniez silnikiem wszystko ok zastanawiam się jeszcze nad jjedną rzecząbo ggłowicapposzła inna ale dzwigienki i kasatory poszly z poprzedniej głowicy ale nacciepłym i zimnym kompresja prawie 13 bar i nie wiemco dalej

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Ma ktoś jakiś pomysł dodam jeszcze że jak się zarejestrować to jak podłączyłem komputer to obciążenie silnika na biegu jałowym wzrasta ponad 40 procent doda się gazu obroty spadną na bieg jałowym zaczyna pracować ładnie i po chwili to samoqwypadają zapłony i wzrasta obciążenie silnika

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Nie kupuj audi z silnikiem 2,0 fsi, same kłopoty.Teraz prędko sprzedaj i kup
japończyka albo koreańczyka.

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Pomoc piękna sprzedaj kup inny jak kogoś nie stać na inny żeby teraz kupić wiec chce zrobić to co mam i pojeździć chociaż trochę

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Taniej wyjdzie kupić jakiś porządny samochód

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Szmelcwagen grup = kłopoty kup porządne francuskie auto i bedziesz smigal za polowę ceny ;)

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Witam sciagalem głowice jeszcze raz została sprawdzona i założona i problem taki że na trzecim nie wypadają zapłony nie wylancza cylindra trzeciego tylko teraz drugi.
to poprostu nie możliwe na początku wypadały na czwartym wymieniona głowica wypadały na trzecim ściągnięte głowica sprawdzona i założona i wypadają na drugim o co chodzi dziś zauważyłem że jak odpale to silnik normalnie pracuje nawet nie wypadają zapłony przez trzy godziny pracował na biegu jałowym wszystko ok a jak dodałem gazu żeby się wkrecil na obroty to odrazu check mruga i przestaje pracować na drugi pomóżcie proszę jest ktoś kto by mi pomógł

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Albo pompa wysokiego ciśnienia ma inne ciśnienie na wolnych a inne na obciążeniach

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Wygląda jakby brakowało ciśnienia przy dłuższym czasie wtrysku. Do zbiornika paliwa zaglądałeś czy nie ma syfu? bo miałem podobny przypadek tylko w innym aucie.

lukaszae60

Początkujący
Punktów
1
Miasto
będzin
Wariator wymieniony komplet uszczelek 3 pierścienie zawór sterujący wariatorem sterownik wałki ok ciśnienie ok

W zbiorniku ok paliwo podaje na początku chodził tylko wypadały zapłony ale teraz coraz gorzej bo wylancza cylinder a jakpostoj cała noc rano chodzi na trzy i po chwili na 4 i jakzimny chodzi fajnie na 4 tylko wypadają zapłony zagrzeje się przegazuje albo jedzie i koniec jazdy wylancza jeden tłok jakiś pomysł

Ostatnia edycja:

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Na tym cylindrze występuje spalanie stukowe ECM go wyłącza.
Sp. stuk. wyst. przy ubogiej mieszance. Jakie masz ciśnienie tego u Ciebie nie widziałem ?

Do góry Bottom