• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Xdrive bmw x3 e83

Luczek

Początkujący
Punktów
0
Witam wymieniłem zębatki od silnika reduktora i olej w reduktorze. Wszystko skalibrowalem i wszystko było w porządku.
Samochod w nocy stał na górce i rano wyskoczył błąd 4x4 i ABS.
Przejechałem się samochodem zgasilem zapalilem i wszystko wróciło do normy. (błąd czasami się dalej wyświetla) Ktoś wie co to może być?

Luczek

Początkujący
Punktów
0
Wyskakuje usterka wewnętrzna skrzynki rozdzielacza
Błąd da się skasować ale jak wyskoczy 4x4
To znowu to samo w kompie się pojawia

melas

SuperMechanior
Punktów
60
Miasto
WRZEŚNIA
W gutmanie mam adaptację napędu. Może kalibracja by mu się przydała po takiej naprawie.

bss2

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
polska
czym defim?? skasuj błędy odłącz wtyczke od skrzynki nic się nie stanie pojezdzij zobacz czy błędy wrócą będziesz miał napęd na tył. Ale to pewnie wcześniej Tobie pisałem szykuj sie na dość duzy wydatek

Luczek

Początkujący
Punktów
0
czym defim?? skasuj błędy odłącz wtyczke od skrzynki nic się nie stanie pojezdzij zobacz czy błędy wrócą będziesz miał napęd na tył. Ale to pewnie wcześniej Tobie pisałem szykuj sie na dość duzy wydatek

A może to się dziać dlatego że tarczki od reduktora się starly?
Przez to że miałem błąd o pogorszonych parametrach oleju?

bss2

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
polska
Na pewno nie wymieniany olej pomógł ale komu by sie chciało przecież to 160zl za litr tak jak pisalem odlacz wtyczkę od vtg bedziesz wiedzial czy to wtg czy dsc w domysle czujniki abs .Kalibrowales czujnik skrętu moze od tego zacznji

Luczek

Początkujący
Punktów
0
Na pewno nie wymieniany olej pomógł ale komu by sie chciało przecież to 160zl za litr tak jak pisalem odlacz wtyczkę od vtg bedziesz wiedzial czy to wtg czy dsc w domysle czujniki abs .Kalibrowales czujnik skrętu moze od tego zacznji

Dobra zrobię to
Kalibracje Czujnika skrętu przed wymiana wszystkiego robiłem

Do góry Bottom