Marcin-Joe
Uczestnik
- Punktów
- 2
Hej jestem w trakcie wypełniania wniosku o dotację z PUP..
I zastanawiam się jakie PKD wybrać w mojej działalności, może mi troszkę pomożecie..
Chciałbym wykonywać takie rzeczy:
- Naprawa Maszyn rolniczych oraz Ciągników rolniczych..
- Naprawa Pojazdów Samochodowych, z wyłączeniem motocykli.
To są takie ogólne sprawy..
I teraz czy potrzebuję jakiś inny PKD do:
- Serwisu wulkanizacji, czyli wyważanie, zmiana opon, itd..
- Klimatyzacja.
- Geometria Zawieszenia.
- Napraw elektronicznych (w pojazdach itd)..
Dodatkowo zastanawiam się nad taką sprawą:
Przykładowo byłbym w współpracy z jakąś hurtownią która zaopatrywała by mnie w części i ja bym chciał od nich kupować i później te części jak by sprzedawać moim klientom łącznie z usługą.
Byłbym na Ryczał'cie, może później na VAT'cie.
Przykładowo, kupił bym: Amortyzator (1) w cenie 123 zł brutto, a chciałbym zarobić jeszcze na tej części, przykładowo 10%, to po prostu wystawiam fakturę na cenę 135,3zł, czy może to inaczej działa ?
No chciałbym po prostu wpisać sobie już praktycznie wszystkie PKD potrzebne do mojego warsztatu, bo wiem, że na początku przykładowo nie będę robił ani klimy, ani geometrii bo nie mam urządzeń, ale jeśli do tego były by potrzebne jakieś PKD to wolę sobie już teraz wpisać, niż później biegać po urzędach i tracić czas..
Może przy okazji podajcie swoje PKD (nie muszą być z opisem), to sobie poszukam w Google..
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje
I zastanawiam się jakie PKD wybrać w mojej działalności, może mi troszkę pomożecie..
Chciałbym wykonywać takie rzeczy:
- Naprawa Maszyn rolniczych oraz Ciągników rolniczych..
- Naprawa Pojazdów Samochodowych, z wyłączeniem motocykli.
To są takie ogólne sprawy..
I teraz czy potrzebuję jakiś inny PKD do:
- Serwisu wulkanizacji, czyli wyważanie, zmiana opon, itd..
- Klimatyzacja.
- Geometria Zawieszenia.
- Napraw elektronicznych (w pojazdach itd)..
Dodatkowo zastanawiam się nad taką sprawą:
Przykładowo byłbym w współpracy z jakąś hurtownią która zaopatrywała by mnie w części i ja bym chciał od nich kupować i później te części jak by sprzedawać moim klientom łącznie z usługą.
Byłbym na Ryczał'cie, może później na VAT'cie.
Przykładowo, kupił bym: Amortyzator (1) w cenie 123 zł brutto, a chciałbym zarobić jeszcze na tej części, przykładowo 10%, to po prostu wystawiam fakturę na cenę 135,3zł, czy może to inaczej działa ?
No chciałbym po prostu wpisać sobie już praktycznie wszystkie PKD potrzebne do mojego warsztatu, bo wiem, że na początku przykładowo nie będę robił ani klimy, ani geometrii bo nie mam urządzeń, ale jeśli do tego były by potrzebne jakieś PKD to wolę sobie już teraz wpisać, niż później biegać po urzędach i tracić czas..
Może przy okazji podajcie swoje PKD (nie muszą być z opisem), to sobie poszukam w Google..
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje