• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Marcinglasgow a ty czym się zajmujesz? Po drugie nie chwałę się mieszkaniem z councilu ale skoro mam możliwość mniej płacić za mieszkanie to dlaczego mam z tego nie skorzystać. A ty skoro udzielasz się w temacie to powiedz coś o sobie!

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
Akurat tak sie składa ze mam wlasny warsztat i nie sepie od panstwa cansilowskich mieszkan zeby mieszkac z patologia za plotem . Mieszkam we własnym domu i nie widze sensu wysmiewac sie z ludzi ktorzy zostali i zarabiaja 3000. /po toczłowiek wyjechał zeby sie dorabiac a nie kozaczyc ze płaci 200 za mieszkanie i pali polskie fajki

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
To tak dla jasności, wszystko się zgadza po to wyjeżdżamy żeby się czegoś dorobić, ja dzięki temu że mieszkam w mieszkaniu z councilu i place za nie 200 f i dlatego że palę polskie fajki,dla tego że żyje normalnie a nie jak połowa polaczków w UK bo zarobią parę funtów to już są wielcy kozacy. Mam uzbierane pieniądze na 3/4 domu i jeszcze trochę i też kupię dom,ale za gotówkę a nie na 30 lat rat!może nie śpisz od państwa ale ciekawy jestem jakie o tobie mają zdanie twoi pracownicy, czy dom który masz nie jest kosztem twoich pracowników!!! Nigdy w życiu nie będę pracował za granicą u polaczków!!! I jeszcze jedna rzecz,nie pisz ze sepie od państwa, bo od 8 lat legalnie pracuje i place podatki!!!!

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
Wszystko zalezy od punktu siedzenia w Pl mozna mieszkac na ogrodkach dzialkowych i placic 200 zl na miesiac jezdzic rowerem i jesc produkty z promocji ale fakt co to za zycie, sam osobiscie myslalem o wyjezdzie i nawet o pracy nie w zawodzie ale bylby to wyjazd czysto zarobkowy dorobic sie kasy i do domu. Trzeba tez spojrzec ze 3k ktos dostanie w pracy a jesli mu nadal malo fuszerek pelnej masci jest pelno i z 3 robia sie juz 4

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Wszystko się zgadza dzimi, posta którego napisałem wcześniej nie miał nic wspólnego z tym żeby cię obrazić, ani nic w tym stylu, po prostu dla mnie w Polsce nie jest dobrze, i jeszcze długo nie będzie, jest to kraj w którym władza robi wszystko żeby tylko swojego wyd..ymać na kasę, a zagraniczni inwestorzy którzy otwierają firmy na polskim rynku, mają raj!!! Czy to jest k...... normalne!!!

annmaco

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bielsko-Biała
ja chcę wrócić i chcę od razu na swoje iść, narzędzia przywiozę lokum znajdę i chciałbym z 2-3000 zarobić. Na początek pewnie troszkę mniej ale byle na plus... czy taki plan jest realny? :p

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Plan pewnie realny tylko czy łatwo ci będzie się przestawić z życia w UK które bynajmniej dla mnie jest łatwiejsze do Polskich realiów.

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
Annmaco jak warsztat na swojej dzialce tak, jak wynajem zalezy bo to jakby nie spojrzec oplacanie co miesiac pracownila ktorego nie masz

annmaco

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bielsko-Biała
ja wiem jakie jest życie w UK, niemniej jednak planuje powiększyć rodzinkę, chcę żeby małe potworki znały dziadków itp i uważam że warto.... więc tego nie negujmy. Pytanie czy plan jest realny czy może coś dopracować...

myślałem o przydomowym warsztacie na 2 auta plus jakaś wiata, w razie jak bym potrzebował kogoś zatrudnić za jakiś czas. Dom pewnie w jakiejś części będzie na kredyt więc liczę się z kosztami..

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
Łukasz mechanik nie chce abyś źle mnie odebrał fajnie że sobie radzisz za granicą i chwalisz sobie drogę którą obrałeś, ale trochę mnie wkurza nie to że mieszkanie socjalne czy polskie fajki ale sam brzmisz jak taki cwaniaczek mówiąc o polaczkach nie zapominaj że sam jesteś polaczkiem. W moich oczach to jest słabe odgrażanie się nie będę pracował u polaka itd na polaka trafisz cwaniaka na szkota niemca i ruska również nie wydaje mi sie że jest sens wszystkich do jednego worka wrzucać. Fakt nie mam doświadczenia w pracy za granicą, ale wydaje mi się że w Polsce ci się nie powoiodło czy tam nie byłeś zadowolony za granicą dotknąłeś lepszego bytu i brzmisz teraz jak taki polaczek.

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Łukasz mechanik nie chce abyś źle mnie odebrał fajnie że sobie radzisz za granicą i chwalisz sobie drogę którą obrałeś, ale trochę mnie wkurza nie to że mieszkanie socjalne czy polskie fajki ale sam brzmisz jak taki cwaniaczek mówiąc o polaczkach nie zapominaj że sam jesteś polaczkiem. W moich oczach to jest słabe odgrażanie się nie będę pracował u polaka itd na polaka trafisz cwaniaka na szkota niemca i ruska również nie wydaje mi sie że jest sens wszystkich do jednego worka wrzucać. Fakt nie mam doświadczenia w pracy za granicą, ale wydaje mi się że w Polsce ci się nie powoiodło czy tam nie byłeś zadowolony za granicą dotknąłeś lepszego bytu i brzmisz teraz jak taki polaczek.
Kolego wszystko się zgadza i nie wrzucam wszystkich Polaków do jednego worka ,są normalni ludzie których szanuje ale są tez tacy którzy x lat do tylu po otwierali sobie firmy i teraz wykorzystują rodaków którzy szukają lepszego życia za granica ale niestety nie znają języka ,sam tego w Belgii doświadczyłem wiec wiem co mówię. Czy jestem cwaniakiem któremu się udało parę groszy zarobić? - raczej nie uważam ,bo pomoglem przez ten czas wielu naszym rodakom,którzy przyjechali zarobić pieniądze a zostali na lodzie bez szans powrotu do kraju,także uważam ze nie mam sobie nic do zarzucenia,bo od żadnej tej osoby grosza nie wziolem.tez nie mogę powiedzieć ze w Polsce mi się nie powiodło, ponieważ miałem dobra prace itd,tak jak wczesniej pisalem wkur......wia mnie władza w Polsce która robi wszystko żeby cie wydymac na kasę,sami sobie napychaja kieszenie kosztem ludzi uczciwie pracujących, i za lata legalnej pracy co masz? Chyba tylko kur....wa garba!!!!

Ostatnia edycja:

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
SajmonMB kliknelem tego plusa za ten post.
Sa rozni polacy tutaj, tak jak wszedzie - tu kliknelem bo pojawilo sie ze jest nowa wiadomosc w tym temacie i nie dokoncze mojego wpisu :(

lukasz mechanik powiedz mi kto to jest wladza w PL ??
Wkurzasz sie na nia, ale mi osobiscie nie przeszkadzal PRL czy pozniejsza demokratyczna wladza, bardziej urzedasy siedzace po biurach i wymyslajace sobie wedlug ich widzi-misie swoje wizje przepisow ktore moze nie byly doskonale ale jakos tam funkcjonowaly.
Bardziej od wladzy urzedy typu sanepidy/skarbowka itp. ktorzy kontrolowali warsztaty wkurzali ustalajac swoje prawa, jak nie dasz to Ciebie zalatwimy, to wedlug mnie normalna korupcja nic nie majaca wspolnego z wladza - no chyba ze wladza to popiera :(

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Chodzi mi ogólnie o tych wszystkich krawaciarzy,większość tych chorych partii które co chwila wyprzedzają się w nie normalnych pomysłach , co chwile nowe ustawy które są tylko i wyłącznie na nie korzyść zwykłych ludzi bo tych na górze te ustawy nie obowiązują!!! Piszesz skarbówka,ZUS,sanepid, zgadzam się z tobą ale te instytucje to są właśnie marionetki tej władzy. Wkurza mnie ze coraz więcej ludzi musi wyjeżdżać z kraju żeby lepiej żyć!!! Dlaczego urzedasy mają państwowe mieszkania,ich dzieci także skoro ich stać żeby sobie je kupili, a młodzi ludzie czekają na takie mieszkanie po 10-15 lat,dlaczego całe życie płacisz za wszystko podatki i nic z tego nie masz,dlaczego całe życie płacisz zusy itd a nie możesz iść normalnie do lekarza tylko musisz nie wiadomo ile czekać i i tak pójdziesz prywatnie, dlaczego sobie nie odejmą od koryta tylko ciągle tracą na tym normalni uczciwi ludzie? Czy tobie się to podoba? Jeżeli tak to ok,nic mi do tego! Ja nie chcę dla moich dzieci takiego życia, nie chce żyć w Polsce, tylko dlatego że jestem Polakiem.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Nie podoba sie i dlatego jestem tutaj :(
Z mojej strony koncze swoj udzial w tym watku.

dzimi

Gaduła
Punktów
10
Miasto
.
Jak to mowia wszedzie dobrze gdzie nas nie ma :) ps. Panowie piatek godzina 18 konczymy !

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
A propo czasu ile kto pracuje to uważam, że 8 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu to maksymalny czas jaki można poświecić na pracę zarobkową. Popołudnia i wieczory są po to żeby ogarnąć bieżące swoje sprawy i odpocząć. Sobota jest na prace wokół domu, a niedziela dla Boga i rodziny.:)

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
A propo czasu ile kto pracuje to uważam, że 8 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu to maksymalny czas jaki można poświecić na pracę zarobkową. Popołudnia i wieczory są po to żeby ogarnąć bieżące swoje sprawy i odpocząć. Sobota jest na prace wokół domu, a niedziela dla Boga i rodziny.:)
Pracujesz dla kogoś czy siebie? Bo ja dla siebie i pizgam nie raz od 9 do... Właśnie do nawet 3 w nocy. Dziś skończyłem o 21...
Sukces, żona bynajmniej coś będzie ze mnie miała...
Tak o przy piątku...

Do góry Bottom