• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jako pracownik bez kosztów to nie naj gorzej. O ile to kwota brutto.
Co ty bierzesz?:wacky:
Pracownik bez kosztów? Och jakie to koszta mają pracodawcy które pokrywają z własnej kieszeni? Ach ci cudowni pracodawcy- żonie, dzieciom odejmą od gęby a dadzą pracownikowi!
A nie chce mi się pisać...:confused:

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
znając realia polskie to i tak nieźle mechanicy w aso 3tyś nie zarobią ze wszystkimi sobotami

co ja wypisuję jakie 3 tyś :D

panuje ogólne przekonanie że 2,500 to fiu fiuuuu kosmos :shame:

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
No mi nie dopisuje skoro szukam mechanika a przychodzą gamonie, łajzy, niemoty, sieroty, psuje i "to nie ja to było". Leczy mnie to, bo każdy z nich chce kasę nawet jak nic nie potrafi. Oczywiście każdy wie co mu się należy i do czego ma prawo.

W Gdańsku.

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
No mi nie dopisuje skoro szukam mechanika a przychodzą gamonie, łajzy, niemoty, sieroty, psuje i "to nie ja to było". Leczy mnie to, bo każdy z nich chce kasę nawet jak nic nie potrafi. Oczywiście każdy wie co mu się należy i do czego ma prawo.

W Gdańsku.

U mnie to samo. Bez 3 na rękę nie znajdziesz. Ale wymagania, że hoho. Owszem. Dam tyle. Dam i 4 i więcej. Ale przerób uczciwie, aby wyszedł "procent". Przychodzi gamoń jeden z drugim i potrafi sp.... robotę przy wymianie klocków hamulcowych, nie mówiąc o rozrządzie, czy innych naprawach. To mają być "samodzielni" mechanicy? Klienci zwracają mi uwagę, abym "pilnował" pracowników. Co ja, niańka jestem? Mogę pomóc, doradzić przy skomplikowanej naprawie, ale nie "latać" do każdego i informować, czy śrubę odkręcać w tą, czy w drugą stronę. Co to jest? Przedszkole? Nie potrafisz naprawiać, to nie bierz się za robotę. Lub naucz się, to będziesz naprawiał i zarabiał. Ja tez musiałem kiedyś zdobyć doświadczenie i robiłem wiele lat za marne grosze. A teraz jeden z drugim to chciałby nie wiadomo czego "na start".

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
A wiecie dlaczego tak jest? To wina szkolnictwa i braku zainteresowania młodych motoryzacją... Na egzaminie na technika elektromechanika mają przelutowac kable w lampie tylnej w fiacie 126p.
No śmiech, bo wszystko lata teraz na ledach...
I taki skończy szkołę, i liczy na Bóg wie jakie profity...

A jak ktoś rzeczywiście ma pojęcie i ogarnia , to idzie na swoje...

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
idzie na swoje a nie do szkoły;] Bo jeśli ktoś kuma to kuma bez szkoły, ze szkoły mało kto wychodzi ogarnięty na tyle by być dobrym i pracować w zawodzie a nie po łatwiźnie paczki wozić;]

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Nie wiem jaka szkołę ty kolego skonczyles ale z pewnością nie była to szkoła życia...

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
idzie na swoje a nie do szkoły;] Bo jeśli ktoś kuma to kuma bez szkoły, ze szkoły mało kto wychodzi ogarnięty na tyle by być dobrym i pracować w zawodzie a nie po łatwiźnie paczki wozić;]
szkoła to podstawa to fundament na którym dopiero można budować swoją pozycję bez wiedzy wyniesionej ze szkoły nie da się ogarnąć wszystkiego tylko trzeba chcieć korzystać z tej wiedzy którą nam przekazują poprzednicy ale jak to w życiu dla wielu szkoła to strata czasu i wolą budować swiat od podstaw a to nierealne

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Spoko szkołę życia przeszedłem ale to nie Twój interes co i dlaczego w życiu przeszedłem. Jeśli chcesz się spotkać i przy grilu wraz z piwkiem na ten temat i wiele innych ciekawych pogadać to do Gdańska zapraszam.

P.S. Nie rozumiem wycieczek osobistych. Jeśli czujesz melanż do mnie zapraszam na PW. Jeśli odczuwasz ból moszny z niewiadomych powodów napisz na pw bym miał z czego się pośmiać. Dorosły jestem i chłodno patrzę na świat więc spoko.

O jakiej wy wiedzy i szkole mówicie?? Podstawowej to potwierdzam, pisać i czytać potrafić trzeba, liczyć także często na siebie. Zawodówka, technikum samochodowe sorry ale ja wolałem czerpać wiedzę u źródła a nie z ławki szkolnej na temat 126p;/

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
chyba jednak nie chłodno co widać wyżej :D

nerwa puszcza żyłki na czole pulsują :p

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Piszcie co chcecie ja jutro idę do pracy swoje robić a nie zastanawiać się co mi tu napiszecie. Mam swoje zdanie i tyle.

Ja ukończyłem Politechnikę Gdańską na wydziale chemicznym i co?? Można?? Można z powodzeniem robić auta;]

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
ja mówię o wiedzy ze szkoły czyli kostrukcja maszyn materiałoznastwo elektrotechnika i inne nie tylko przydatne ale i niezbędne podstawy jeśli rozumiesz o czym pisze

a to choćby po to żeby nie ośmieszać się mosiądzem w głowce korbowodu albo uderzeniem prądowym przy zdejmowaniu klemy

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
I o tym właśnie mówię... To że ktoś skończył szkołę to Pikuś... Liczy się zamiłowanie i wiedza... A wręcz jej przyswajanie...

Do góry Bottom