• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Tak, ale wszyscy znajomi co robią ogólną mechanikę mają conajmniej miesięczną kolejkę.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Ja mam średnio między tydzień a często dwa tygodnie zapisany kalendarz, ale robię sam czasem jak się uda przyjść to z pomocą uczniów ;)
i nie narzekam ale portfolio klientów budowane ponad 30 lat także ten i paru klientów przyjeżdża od samego początku od kiedy pamiętam bo naprawiałem im jeszcze maluchy ;););)

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
ale portfolio klientów budowane ponad 30 lat także ten i paru klientów przyjeżdża od samego początku od kiedy pamiętam bo naprawiałem im jeszcze maluchy ;););)

mój tata zmienił warsztat, bo się mechanik przeniósł. i wozi samochód ciągle do tego samego gościa.
jak odstawia samochód do naprawy, to mówi, że "ma robić ten i żaden inny" :)

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Miasto
Wasilków
Jestem po stronie Komornika bo jesteśmy z jednego rejonu, na Podlasiu ciężko o sensowniejszą robotę. Albo budowlanka, ale teraz trochę gorzej. Zdecydowana większość znajomych zarabia niewiele powyżej najniższej krajowej a 5k na rękę to chyba nadgodzinami na jakimś magazynie. A mechanik za te 6-7 znajdzie robotę i to bez nadgodzin, ewentualnie z sobotą gdzie ma być bardziej obecny niż pracować

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
Ale rozkminy.
Zostań yutuberem, nagrywaj debilne filmiki i będziesz miał więcej kasy niż pan z IT.
Oczywiście muszą być to głupie filmy, bo z takich co mają jakąś treść to za wiele nie zarobisz.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Miasto
Wasilków
Mieszkam w gminie, która jest w ścisłej czołówce wydanych pozwoleń na budowę i czasami w takich miejscach budują, że to straszne, wpadam quadem w zapomniane przez ludzi i świat bagno a tam dom ktoś buduje. Od początku covida działki u mnie w mieście poszły lekko x3

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Kufa @Pangia to ja się "męczę" w smarach a żem skończył na Polibudzie sterowanie obrabiarkami CNC echh ;););) nie wiedziałem że mam taki fach w szufladzie ;)
Widzę że nie tylko ja mam kwit ynżyniera :D
Prawda jest taka że jak ktoś jest przeciętniak to i zarobki będzie miał przeciętne.
Nie ma co się oszukiwać że osoba z wybitna wiedzą to ktoś do kogo przychodzą o poradę inni mechanicy a nie że wie o autach więcej niż "Pani z Biedronki".

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Widzę że nie tylko ja mam kwit ynżyniera :D
Prawda jest taka że jak ktoś jest przeciętniak to i zarobki będzie miał przeciętne.
Nie ma co się oszukiwać że osoba z wybitna wiedzą to ktoś do kogo przychodzą o poradę inni mechanicy a nie że wie o autach więcej niż "Pani z Biedronki".
Nie będę nic mówił ale na inżynierze nie skończyłem :D
I zdjąłem ze ściany po tym jak polecony przez mojego klienta kolega zwrócił Mu uwagę że "wolałby" aby zwracać się do Niego Panie Profesorze a nie Panie Ixiński ....

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Mi jakoś po inżynierce się odechciało.
U mnie w szkole średniej w pokoju nauczycielskim siedzieli sami "profesorowie" po magistrze :D

Muminek

SuperMechanior
Punktów
68
Hej Panowie Mechanicy (a być może i Panie) jako że nowy rok= nowe możliwości to podbijam temat i pytanko od razu - Jak tam stawki dla mechaników w nowy roku się kształtują?
Dla wyjaśnienia dodam że myślę tutaj o pracownikach a nie niezależnych (samozatrudnionych) ,
a pytam ponieważ dostałem ofertę pracy w warsztacie - powiedzmy że osobowe i dostawcze auta są na tapecie i teraz sobie myślę czy taka oferta jest w miarę atrakcyjna czy może nie ma sensu się w to pakować.
Jeśli chodzi o moją skromną osobę to rozrządy, sprzęgła czy tam demontaż głowicy i składanie nie jest jakąś magią , rzecz jasna hamulce i zawieszenie też , więc myślę że coś tam umiem choć jestem raczej amatorem/pasjonatem samoukiem i nie mam stażu na warsztatach żeby było ciekawie

matus1014

SuperMechanior
Punktów
196
Hej Panowie Mechanicy (a być może i Panie) jako że nowy rok= nowe możliwości to podbijam temat i pytanko od razu - Jak tam stawki dla mechaników w nowy roku się kształtują?
Dla wyjaśnienia dodam że myślę tutaj o pracownikach a nie niezależnych (samozatrudnionych) ,
a pytam ponieważ dostałem ofertę pracy w warsztacie - powiedzmy że osobowe i dostawcze auta są na tapecie i teraz sobie myślę czy taka oferta jest w miarę atrakcyjna czy może nie ma sensu się w to pakować.
Jeśli chodzi o moją skromną osobę to rozrządy, sprzęgła czy tam demontaż głowicy i składanie nie jest jakąś magią , rzecz jasna hamulce i zawieszenie też , więc myślę że coś tam umiem choć jestem raczej amatorem/pasjonatem samoukiem i nie mam stażu na warsztatach żeby było ciekawie
U nas stawka od nowego roku 6600 do łapy. Mam znajomego w Łowiczu z nowym rokiem 7000do ręki. Same zawieszenie,rozrządy,sprzęgła bez grubych tematów. Typu remonty silników albo skrzyń. Oczywiście wszystko na umowę o pracę.

rajson

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Łódzkie
www.siepomaga.pl
U nas stawka od nowego roku 6600 do łapy. Mam znajomego w Łowiczu z nowym rokiem 7000do ręki. Same zawieszenie,rozrządy,sprzęgła bez grubych tematów. Typu remonty silników albo skrzyń. Oczywiście wszystko na umowę o pracę.
Z ciekawości, możesz napisać nawet na priv gdzie takie warunki pracy w w Łowiczu?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
U nas w Pile zarobki w dużej części niezależnych warsztatów: najniższa krajowa na konto + około 1000 premii pod stołem. Ciężko przekroczyć 5k.

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
99
Miasto
Piaski
Jeśli jesteś w danym miesiącu 3 tyg na urlopie to też 6600?? A jak na zwolnieniu płacone?? Pytam bo ja płacę stałą pensję niezależnie od urlopów, przerobu itp. Na zwolnieniu do tygodnia nic nie urywam . Ma m dobrych chłopaków - z byle katarem nie lecą po L4.

matus1014

SuperMechanior
Punktów
196
Jeśli jesteś w danym miesiącu 3 tyg na urlopie to też 6600?? A jak na zwolnieniu płacone?? Pytam bo ja płacę stałą pensję niezależnie od urlopów, przerobu itp. Na zwolnieniu do tygodnia nic nie urywam . Ma m dobrych chłopaków - z byle katarem nie lecą po L4.
Tak jak u nas nie wymyślają tylko robią. Urlopy płatne tak jak dniówka. Na zwolnieniu według L4 70 czy tam80%

Do góry Bottom