Widać ty i twoi znajomi jesteście dobrymi fachowcami i cenicie swoją robotęTak, ale wszyscy znajomi co robią ogólną mechanikę mają conajmniej miesięczną kolejkę.

ale portfolio klientów budowane ponad 30 lat także ten i paru klientów przyjeżdża od samego początku od kiedy pamiętam bo naprawiałem im jeszcze maluchy![]()

zapomnij, nie masz cyckówZostań yutuberem, nagrywaj debilne filmiki i będziesz miał więcej kasy niż pan z IT.

Zrobiło to mi dzisiaj dzień! Teraz wiem że sobota będzie udana.zapomnij, nie masz cycków
Nic dziwnego, idzie zima. Chociaż u mnie za oknem robią osiedle domków jednorodzinnych, chociaż wioska liczy sobie może z pięćset mieszkańców.Albo budowlanka, ale teraz trochę gorzej.
Widzę że nie tylko ja mam kwit ynżynieraKufa @Pangia to ja się "męczę" w smarach a żem skończył na Polibudzie sterowanie obrabiarkami CNC echhnie wiedziałem że mam taki fach w szufladzie
![]()

Nie będę nic mówił ale na inżynierze nie skończyłemWidzę że nie tylko ja mam kwit ynżyniera
Prawda jest taka że jak ktoś jest przeciętniak to i zarobki będzie miał przeciętne.
Nie ma co się oszukiwać że osoba z wybitna wiedzą to ktoś do kogo przychodzą o poradę inni mechanicy a nie że wie o autach więcej niż "Pani z Biedronki".

U nas stawka od nowego roku 6600 do łapy. Mam znajomego w Łowiczu z nowym rokiem 7000do ręki. Same zawieszenie,rozrządy,sprzęgła bez grubych tematów. Typu remonty silników albo skrzyń. Oczywiście wszystko na umowę o pracę.Hej Panowie Mechanicy (a być może i Panie) jako że nowy rok= nowe możliwości to podbijam temat i pytanko od razu - Jak tam stawki dla mechaników w nowy roku się kształtują?
Dla wyjaśnienia dodam że myślę tutaj o pracownikach a nie niezależnych (samozatrudnionych) ,
a pytam ponieważ dostałem ofertę pracy w warsztacie - powiedzmy że osobowe i dostawcze auta są na tapecie i teraz sobie myślę czy taka oferta jest w miarę atrakcyjna czy może nie ma sensu się w to pakować.
Jeśli chodzi o moją skromną osobę to rozrządy, sprzęgła czy tam demontaż głowicy i składanie nie jest jakąś magią , rzecz jasna hamulce i zawieszenie też , więc myślę że coś tam umiem choć jestem raczej amatorem/pasjonatem samoukiem i nie mam stażu na warsztatach żeby było ciekawie
Z ciekawości, możesz napisać nawet na priv gdzie takie warunki pracy w w Łowiczu?U nas stawka od nowego roku 6600 do łapy. Mam znajomego w Łowiczu z nowym rokiem 7000do ręki. Same zawieszenie,rozrządy,sprzęgła bez grubych tematów. Typu remonty silników albo skrzyń. Oczywiście wszystko na umowę o pracę.
Jeśli jesteś w danym miesiącu 3 tyg na urlopie to też 6600?? A jak na zwolnieniu płacone?? Pytam bo ja płacę stałą pensję niezależnie od urlopów, przerobu itp. Na zwolnieniu do tygodnia nic nie urywam . Ma m dobrych chłopaków - z byle katarem nie lecą po L4.U nas stawka od nowego roku 6600 do łapy. Mam znajomego w Łowiczu z nowym rokiem 7000do ręki. Same zawieszenie,rozrządy,sprzęgła bez grubych tematów. Typu remonty silników albo skrzyń. Oczywiście wszystko na umowę o pracę.
Tak jak u nas nie wymyślają tylko robią. Urlopy płatne tak jak dniówka. Na zwolnieniu według L4 70 czy tam80%Jeśli jesteś w danym miesiącu 3 tyg na urlopie to też 6600?? A jak na zwolnieniu płacone?? Pytam bo ja płacę stałą pensję niezależnie od urlopów, przerobu itp. Na zwolnieniu do tygodnia nic nie urywam . Ma m dobrych chłopaków - z byle katarem nie lecą po L4.
A ile jeśli można wiedziećPytam bo ja płacę stałą pensję niezależnie od urlopów, przerobu itp. Na zwolnieniu do tygodnia nic nie urywam . Ma m dobrych chłopaków - z byle katarem nie lecą po L4.