• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechanika i właściciela

janek1997

Uczestnik
Punktów
0
Chciałbym się dowiedzieć ile zarabia mechanik samochodowy na miesiąc, a ile właściciel warsztatu samochodowego w Polsce, a ile w Norwegii.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
POZDRAWIAM.

spawacz

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Tąpkowice (lotnisko Pyrzowice)
Najpierw zostań mechanikiem potem jedź do Norwegii popracować a następnie wróć do kraju i załóż warsztat (będziesz właścicielem) i wszystkiego się dowiesz :D

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Jeśli się zastanawiasz, czy zostać mechanikiem, czy właścicielem warsztatu, to Ci powiem, że częściej się zdarza, że właściciel warsztatu zarabia więcej.:)
Pozdrawiam.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
elektrostan mój post poza ostatnią częścią to była w części ironia. Niestety sam doskonale wiesz, że nie da się na tak ogólne pytanie odpowiedzieć we właściwy sposób:p

Średnia na 100% jest wyższa w Norwegii. Ale nie jest tak że wszyscy mechanicy w Norwegii zarabiają więcej niż ci w Polsce.

Ps Te informacje które podałem są naprawdę z życia wziętę. O czym koledzę powiedzą - a no o tym, że i tam i tutaj u nas można zarobić dobrę pieniądze.

Niejednokrotnie spotkałem się z wypowiedziami że wiele osób potrafi w Norwegii wyciągnąć nawet 10-20 tyś zł.

Najlepiej jednak byłoby zapytać na jakim poziomie żyją mechanic w Polsce a na jakim polscy mechanicy w Norwegii - czy da się to isuągnąć bez znajomości języka norweskiego, itd. Jakie szkolenia, jakie umiejętności i doświadczenie. Jakich błędów nie popełniać.

Znałem chłopaka - naprawdę super mechanik - zarobki w Polsce na naprawdę przyzwoitym poziomie i również uległ takiej iluzji, że na Zachodzie na 100% będzie lepiej. Zapomniał o jednym o znajomości języka na odpowiednim poziomie. Po 2 latach wrócił, styrany jak wół - stracony czas, pieniądzę i doświadczenie w pracy na najgorszych stanowiskach...

Wspaniała sytuacja to mieć np angielską emeryturę i mieszkać w Polsce:)

Ostatnia edycja:

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
właściciel owszem, zarabia więcej, ale ma 100% więcej pracy, bo nie dość że pilnuje pracowników, przywozi, odwozi części, obsługuje klientów, obsługuje faktury, magazyn, zajmuje się opłatami, rachunkami i stanem technicznym warsztatu to jeszcze często sam naprawia auta, a pracownik "tylko" zajmuje się naprawami. tak to mniej więcej wygląda

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Pietrek chyba że jest tak szczęśliwym właścicielem, że już ma własną księgową i sekretarkę:)

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
tak bywa w większych firmach, ale jestem pewien że tysiące polskich mechaników to także księgowa, sekretarka, elektryk i budowlaniec w jednym :)

CITO

Gaduła
Punktów
12
W Norwegii chleb kosztuje na nasze jakieś 20 zeta, tak wiec jak ktoś chce jechać i zarabiać tam a wydawać w Polsce nie ważne czy będzie mechanikiem czy zbieraczem jagód to zarobi, ale jeżeli chce tam zarabiać i wydawać to inna para kaloszy. Dobry mechanik to i w Polsce zarobi.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Koledzy myślę że Janek jest dopiero na etapie tworzenia swojego planu na życie.

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
właściciel warsztatu własnego z dorobku życia to moim zdaniem niema kokosów, zmartwienia ,nocne myślenia czy wszystko z warsztatem ok ,czy się nie wkradną czy auto się nie pali itp.

rychulja

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
Gdzie w PL panowie mechanik zarobi 7tys. Ja jestem samodzielnym mechanikiem i ostatnio co zarobiłem to 1700zł :(

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
obstawiam że to są ci wybrani właściciele warsztatów

CITO

Gaduła
Punktów
12
Rychulja zmień pracodawcę bo cię okrada, a jak jesteś dobry mechanik to idź do Szika.

CITO

Gaduła
Punktów
12
Szik ma w Tyczynie serwis na wysokim poziomie, nie wiem czy poszukuje mechaników, ale jeżeli jesteś wartościowy to nie zawadzi zapytać. Skądinąd wiem, że to poważna firma i bardzo dobrze traktuje pracowników.

smoku27

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kopavogur
www.teitur.is
Ja pracuje na Islandi do moich zadań należy zamawianie części organizacja pracy oraz dbanie o tabor ok 40 autobusow w tym 8 scani .
Miesiecznie jak pracuje od 8-17 w tym godzina lanczu i 30 min na kawę , na reke wychodze +- od 300000 isk do 500000 isk
Oczywiscie jak to za granica nadgodzina robi wypłatę

Ostatnia edycja:

edeokus

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Polska
Jak czytam niektóre wypowiedzi o zarobkach mechaników to mi się śmiać chce. Z reguły są to ułamki podawanych tutaj kwot.

Do góry Bottom