• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki , Szkoła

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
a dzisiaj w wiadomościach słyszę
że donaldinio na początek dostanie 50 000 eur. dodatek reprezentacyjny 1600 eur i jakiś inny dodatek 1800 eur i pensja co miesiąc 100 ooo tyś zł miesięcznie KU..................AAAAAAAAA!!!!!!!!!! JAK TU MA BYĆ NORMALNIE!!!!!!! TEN EUROKOŁCHOZ WYKOŃCZY NAS W MGNIENIU OKA!!!!!!!
Moje zarobki nie zależą od zarobków Tuska i jako Polak, cieszę się, że Polakowi powierzono takie stanowisko. :) Przecież poprzednicy zarabiali tyle samo i nie słyszałem, by komuś to tak przeszkadzało jak teraz . To lepiej by było, gdyby w wiadomościach powiedzieli, że do tej pory wszyscy na tym stanowisku zarabiali kupę kasy, a Tusk będzie zarabiał dwa tysiące? :)
Pozdrawiam.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
Moje zarobki nie zależą od zarobków Tuska i jako Polak, cieszę się, że Polakowi powierzono takie stanowisko. :) Przecież poprzednicy zarabiali tyle samo i nie słyszałem, by komuś to tak przeszkadzało jak teraz . To lepiej by było, gdyby w wiadomościach powiedzieli, że do tej pory wszyscy na tym stanowisku zarabiali kupę kasy, a Tusk będzie zarabiał dwa tysiące? :)
Pozdrawiam.
ale zależą od decyzji tuska i jemu podobnych ja za złe decyzję i błędy ponoszę sam odpowiedzialność oni dostają za to nagrody świat staną do góry nogami, i wydaje mi się że prawdziwy Polak nie doprowadziłby kraju do takiego stanu i prysnął na zachód odebrać nagrodę za dobicie gospodarki, nie cieszę że w ogóle jesteśmy w unii i tak samo jak na tego darmozjada i poprzednich my się składamy ,napisałem ogólnie o eurokołchozie to nas za dużo kosztuje!!!!!!! wszem i wobec zawsze mówiłem i w referendum byłem przeciwnikiem wejścia do unii

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Czyli rozumiem,że pan Jacek chce płacić coraz wyższe podatki:eek:
No cóż chcącemu nie dzieje się krzywda
Ja nie chcę płacić na eurokołchoz i nie ważne czy tusk cz inny ch..........j

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
ale zależą od decyzji tuska i jemu podobnych ja za złe decyzję i błędy ponoszę sam odpowiedzialność oni dostają za to nagrody świat staną do góry nogami, i wydaje mi się że prawdziwy Polak nie doprowadziłby kraju do takiego stanu i prysnął na zachód odebrać nagrodę za dobicie gospodarki, nie cieszę że w ogóle jesteśmy w unii i tak samo jak na tego darmozjada i poprzednich my się składamy ,napisałem ogólnie o eurokołchozie to nas za dużo kosztuje!!!!!!! wszem i wobec zawsze mówiłem i w referendum byłem przeciwnikiem wejścia do unii
Zdecydowanie wolę, że weszliśmy do Unii, niż by mieli do nas wejść Ruscy.
:)
Ta nasza dyskusja zeszła trochę z tematu.:)
Ja zbudowałem sobie swój świat i jestem bardzo zadowolony i zawsze mnie dziwiło, że jak ktoś jest niezadowolony, to dlaczego tego nie zmieni, by był zadowolony. Przecież teraz można zarobić ile się chce, nie ma żadnego ograniczenia, trzeba tylko umieć to robić.:)

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
dyskusja rzeczywiście odeszła od meritun,niestety prawdą jest że niektórzy żyją sobie w swoim świecie i nie dostrzegaja problemów jakie trawią ten kraju i ludzi którzy próbuja cos tu budować,można zrobić ale oprócz umiejętności trzeba mieć szerokie plecy i niech pan panie Jacku mi nie mówi że wszystko jest w naszych rękach bo nie jest przykładem jest np.p.Kluska twórca OPTIMUSA i wielu innych którzy wieżyli i zostali z niczym.Pozdrawiam.
Ps.a ruscy przy obecnym układzie sił wejdą prędzej czy później a pseudo partenrzy z unii i nato wypnął się na nas

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
dyskusja rzeczywiście odeszła od meritun,niestety prawdą jest że niektórzy żyją sobie w swoim świecie i nie dostrzegaja problemów jakie trawią ten kraju i ludzi którzy próbuja cos tu budować,można zrobić ale oprócz umiejętności trzeba mieć szerokie plecy i niech pan panie Jacku mi nie mówi że wszystko jest w naszych rękach bo nie jest przykładem jest np.p.Kluska twórca OPTIMUSA i wielu innych którzy wieżyli i zostali z niczym.Pozdrawiam.
Ps.a ruscy przy obecnym układzie sił wejdą prędzej czy później a pseudo partenrzy z unii i nato wypnął się na nas

Na szczęście w moim otoczeniu zdecydowanej większości udało się zrealizować swoje pomysły na życie i są zadowoleni.
Pozdrawiam.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Nie badz tego taki pewny, nikt się nie wypnie, Polska pójdzie na pierwszy ogień w razie wojny i dlatego musi być silna, przeciwnym razie Putin przejdzie po nas raz dwa i zabierze się za Niemcy itd, europa razem jest silna a w pojedynkę słaba, poza tym chodzi też o pieniądze, nasz kraj jest partnerem handlowym unii no i na Hamerykę też można liczyć bo oni dążą do równowagi na świecie, tylko poczekaj jak słabego demokratę Obamę zastąpi jakiś republikanin, wtedy dopiero się rozegra ;)

Ostatnia edycja:

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
Nie badz tego taki pewny, nikt się nie wypnie, Polska pójdzie na pierwszy ogień w razie wojny i dlatego musi być silna, przeciwnym razie Putin przejdzie po nas raz dwa i zabierze się za Niemcy itd, europa razem jest silna a w pojedynkę słaba, poza tym chodzi też o pieniądze, nasz kraj jest partnerem handlowym unii no i na Hamerykę też można liczyć bo oni dążą do równowagi na świecie, tylko poczekaj jak słabego demokratę Obamę zastąpi jakiś republikanin, wtedy dopiero się rozegra ;)
historia lubi zataczać koło ja osobiście nie wierzę że w razi agresji kto kolwiek ujmie się za nami przykładem jest sama ukraina która również teoretycznie była partnerem i przyszłym członkiem unii i co? zero reakcji,pewnie zaraz napiszesz o sankcjach tylko tyle że te sankcje bija bardzie w nas niż w nich,piszesz że jesteśmy partnerem handlowym według mnie to absurd jesteśmy TANIĄ SIŁĄ ROBOCZĄ dla uni przenieśli tu swoją produkcję tylko dlatego że można nam płacić grosze i mieć jeszcze za to potężne ulgi no bo przecież to inwestor zagraniczny prawie jak bóg,pracowałem w takiej firmie i widziałem jak to się dzieje handlują ze swoimi a ochłapy rzucane są na nasz rynek,firma w której spawałem miała odgórny prikaz z centrali niemieckiej że stal i inne materiały mają być kupowane w niemieckich firmach.Co nam zostaje markety czyli obiekty wypompowujące kapitał z polski gdzie tyra się za grosze na umowach nie wiadomo jakich.Nikt mnie przekona że unia to dobro dla mnie to samo zło biurokracja,chore pomysły,mniejszości stają się normą w imię równości i tolerancji.Państwo aby było silne musi być suwerenne pod każdym względem ekonomiczny,prawnym,militarnym,społecznym itd.nie może być tak że ktoś na drugim końcu Europy ustala nam co jest dla nas najlepsze i ustala jak żyć,mógł bym jeszcze tak pisać i pisać ale w sumie tak jak p.Jacek pisał wyżej odchodzimy od meritum

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ok to kończymy temat, tylko z tego co ja pamiętam przed wejściem do UE w Polsce nie było lepiej.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
gdyby "styropianarze"dalej się trzymali i nie majstrowali przy ustawie Wilczka z 88 r.uwierz mi naprawdę nie potrzebna byłaby na nam do niczego unia ale ale dla nich była zbyt liberalna co pozwoliłoby polskim przedsiębiorcą być mocno konkurencyjnym wobec przedsiębiorców unijnych i dziwnym trafem przestała obowiązywać w 2000r kiedy rozpoczęliśmy rozmowy o przystąpieniu do uni nic dodać nic ująć, spróbuj poszperać w necie,choć ciężko to już znaleźć wypowiedź lewandowskiego(komisarza unijnego) o warunkach(zapisy niejawne bo takie też są) przystąpienia Polski do unii uwierz mi zmienisz zdanie.Ok kończymy nie mogłem się powstrzymać przepraszam autora tematu.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
gdyby "styropianarze"dalej się trzymali i nie majstrowali przy ustawie Wilczka z 88 r.uwierz mi naprawdę nie potrzebna byłaby na nam do niczego unia ale ale dla nich była zbyt liberalna co pozwoliłoby polskim przedsiębiorcą być mocno konkurencyjnym wobec przedsiębiorców unijnych i dziwnym trafem przestała obowiązywać w 2000r kiedy rozpoczęliśmy rozmowy o przystąpieniu do uni nic dodać nic ująć, spróbuj poszperać w necie,choć ciężko to już znaleźć wypowiedź lewandowskiego(komisarza unijnego) o warunkach(zapisy niejawne bo takie też są) przystąpienia Polski do unii uwierz mi zmienisz zdanie.Ok kończymy nie mogłem się powstrzymać przepraszam autora tematu.
ustawa Wieliczka jest tu: http://isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU19880410324&type=2

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
ustawa wiem że jest dostępna chodziło mi o wypowiedź lewandoskiego,a wykonawcą tego zarządzenia unijnego był balcerowicz który zaczął schładzać gospodarkę aż zamarzła.

Ostatnia edycja:

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Komuchy wprowadziły koncesje i pozwolenia
Znikły tzw"szczęki"i skończył sie kapitalizm
Oczywiście rozdali koncesje między siebie i teraz są graczami na rynku
Reszta to ma zarobić tyle aby wegetować
Dla tych co się cieszą z dzisiejszej sytuacji to zdajcie sobię sprawę,że 69%z waszych zarobków zabiera wam państwo
I nie ważne kto rządzi bo będzie zabierał tak samo
Trzeba zmienić ustrój

Maxer

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
Mam pytanie , czy znacie strony internetowe bądź książki , które opisują budowę samochodów (podstawy) ?
Bo zaglądając pod maskę auta , nie wiedząc co jest co , to na nie wiele mi się to przyda .

Maxer

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdynia
W moim mieście mam do wyboru : Technikum Mechaniczne ( technik poj. samochodowych) , Zasadnicza szkoła zawodowa mechaniczna ( elektromechanik/mechanik samochodowy ) Zasadnicza szkoła zawodowa budowlana (także elektromechanik i mechanik)
Najbardziej przekonało mnie technikum ( poza lekcjami mam załatwione praktyki w warsztacie u kolegi wujka)
Lecz waham się nad zawodówką bo tam wystarczyło by mi to że trochę praktykuje w szkole i trochę w garażu
Teraz proszę o małą podpowiedź czy dobrze kombinuję i o radę co wybrać ?

Do góry Bottom