arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
W rosji mają gorzej
Moje zarobki nie zależą od zarobków Tuska i jako Polak, cieszę się, że Polakowi powierzono takie stanowisko.a dzisiaj w wiadomościach słyszę
że donaldinio na początek dostanie 50 000 eur. dodatek reprezentacyjny 1600 eur i jakiś inny dodatek 1800 eur i pensja co miesiąc 100 ooo tyś zł miesięcznie KU..................AAAAAAAAA!!!!!!!!!! JAK TU MA BYĆ NORMALNIE!!!!!!! TEN EUROKOŁCHOZ WYKOŃCZY NAS W MGNIENIU OKA!!!!!!!
Przecież poprzednicy zarabiali tyle samo i nie słyszałem, by komuś to tak przeszkadzało jak teraz . To lepiej by było, gdyby w wiadomościach powiedzieli, że do tej pory wszyscy na tym stanowisku zarabiali kupę kasy, a Tusk będzie zarabiał dwa tysiące? 
ale zależą od decyzji tuska i jemu podobnych ja za złe decyzję i błędy ponoszę sam odpowiedzialność oni dostają za to nagrody świat staną do góry nogami, i wydaje mi się że prawdziwy Polak nie doprowadziłby kraju do takiego stanu i prysnął na zachód odebrać nagrodę za dobicie gospodarki, nie cieszę że w ogóle jesteśmy w unii i tak samo jak na tego darmozjada i poprzednich my się składamy ,napisałem ogólnie o eurokołchozie to nas za dużo kosztuje!!!!!!! wszem i wobec zawsze mówiłem i w referendum byłem przeciwnikiem wejścia do uniiMoje zarobki nie zależą od zarobków Tuska i jako Polak, cieszę się, że Polakowi powierzono takie stanowisko.Przecież poprzednicy zarabiali tyle samo i nie słyszałem, by komuś to tak przeszkadzało jak teraz . To lepiej by było, gdyby w wiadomościach powiedzieli, że do tej pory wszyscy na tym stanowisku zarabiali kupę kasy, a Tusk będzie zarabiał dwa tysiące?
Pozdrawiam.

Zdecydowanie wolę, że weszliśmy do Unii, niż by mieli do nas wejść Ruscy.ale zależą od decyzji tuska i jemu podobnych ja za złe decyzję i błędy ponoszę sam odpowiedzialność oni dostają za to nagrody świat staną do góry nogami, i wydaje mi się że prawdziwy Polak nie doprowadziłby kraju do takiego stanu i prysnął na zachód odebrać nagrodę za dobicie gospodarki, nie cieszę że w ogóle jesteśmy w unii i tak samo jak na tego darmozjada i poprzednich my się składamy ,napisałem ogólnie o eurokołchozie to nas za dużo kosztuje!!!!!!! wszem i wobec zawsze mówiłem i w referendum byłem przeciwnikiem wejścia do unii

dyskusja rzeczywiście odeszła od meritun,niestety prawdą jest że niektórzy żyją sobie w swoim świecie i nie dostrzegaja problemów jakie trawią ten kraju i ludzi którzy próbuja cos tu budować,można zrobić ale oprócz umiejętności trzeba mieć szerokie plecy i niech pan panie Jacku mi nie mówi że wszystko jest w naszych rękach bo nie jest przykładem jest np.p.Kluska twórca OPTIMUSA i wielu innych którzy wieżyli i zostali z niczym.Pozdrawiam.
Ps.a ruscy przy obecnym układzie sił wejdą prędzej czy później a pseudo partenrzy z unii i nato wypnął się na nas

dyskusja rzeczywiście odeszła od meritun,niestety prawdą jest że niektórzy żyją sobie w swoim świecie i nie dostrzegaja problemów jakie trawią ten kraju i ludzi którzy próbuja cos tu budować,można zrobić ale oprócz umiejętności trzeba mieć szerokie plecy i niech pan panie Jacku mi nie mówi że wszystko jest w naszych rękach bo nie jest przykładem jest np.p.Kluska twórca OPTIMUSA i wielu innych którzy wieżyli i zostali z niczym.Pozdrawiam.
Ps.a ruscy przy obecnym układzie sił wejdą prędzej czy później a pseudo partenrzy z unii i nato wypnął się na nas
historia lubi zataczać koło ja osobiście nie wierzę że w razi agresji kto kolwiek ujmie się za nami przykładem jest sama ukraina która również teoretycznie była partnerem i przyszłym członkiem unii i co? zero reakcji,pewnie zaraz napiszesz o sankcjach tylko tyle że te sankcje bija bardzie w nas niż w nich,piszesz że jesteśmy partnerem handlowym według mnie to absurd jesteśmy TANIĄ SIŁĄ ROBOCZĄ dla uni przenieśli tu swoją produkcję tylko dlatego że można nam płacić grosze i mieć jeszcze za to potężne ulgi no bo przecież to inwestor zagraniczny prawie jak bóg,pracowałem w takiej firmie i widziałem jak to się dzieje handlują ze swoimi a ochłapy rzucane są na nasz rynek,firma w której spawałem miała odgórny prikaz z centrali niemieckiej że stal i inne materiały mają być kupowane w niemieckich firmach.Co nam zostaje markety czyli obiekty wypompowujące kapitał z polski gdzie tyra się za grosze na umowach nie wiadomo jakich.Nikt mnie przekona że unia to dobro dla mnie to samo zło biurokracja,chore pomysły,mniejszości stają się normą w imię równości i tolerancji.Państwo aby było silne musi być suwerenne pod każdym względem ekonomiczny,prawnym,militarnym,społecznym itd.nie może być tak że ktoś na drugim końcu Europy ustala nam co jest dla nas najlepsze i ustala jak żyć,mógł bym jeszcze tak pisać i pisać ale w sumie tak jak p.Jacek pisał wyżej odchodzimy od meritumNie badz tego taki pewny, nikt się nie wypnie, Polska pójdzie na pierwszy ogień w razie wojny i dlatego musi być silna, przeciwnym razie Putin przejdzie po nas raz dwa i zabierze się za Niemcy itd, europa razem jest silna a w pojedynkę słaba, poza tym chodzi też o pieniądze, nasz kraj jest partnerem handlowym unii no i na Hamerykę też można liczyć bo oni dążą do równowagi na świecie, tylko poczekaj jak słabego demokratę Obamę zastąpi jakiś republikanin, wtedy dopiero się rozegra![]()
ustawa Wieliczka jest tu: http://isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU19880410324&type=2gdyby "styropianarze"dalej się trzymali i nie majstrowali przy ustawie Wilczka z 88 r.uwierz mi naprawdę nie potrzebna byłaby na nam do niczego unia ale ale dla nich była zbyt liberalna co pozwoliłoby polskim przedsiębiorcą być mocno konkurencyjnym wobec przedsiębiorców unijnych i dziwnym trafem przestała obowiązywać w 2000r kiedy rozpoczęliśmy rozmowy o przystąpieniu do uni nic dodać nic ująć, spróbuj poszperać w necie,choć ciężko to już znaleźć wypowiedź lewandowskiego(komisarza unijnego) o warunkach(zapisy niejawne bo takie też są) przystąpienia Polski do unii uwierz mi zmienisz zdanie.Ok kończymy nie mogłem się powstrzymać przepraszam autora tematu.