• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zbiornik płynu spryskiwaczy giulietta 1.4t a wyciek z dysz xenon

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
Panowie mam takie pytanie bo może ktoś ma podobny układ i będzie wiedział sprawa ma się tak w alfie jest zbiorniczek z lejkiem

i nie wiem czy płyn powinien znajdować się w zbiorniczku niżej czy w lejku calym też moze być? pytam bo jak wleje płyn powiedzmy jak kreska czerwona na lejku to zaczyna wylatywać płyn pod autem z obu stron tzn z dysz spryskiwaczy xenon widać nawet po zdjęciu zaślepki spryskiwacza w zderzaku,że jak wlewam płyn do poziomu jak kreska czerwona zaznaczona przeze mnie to jest fontanna i wylatuje płyn z dysz.Natomiast gdy poziom jest jak kreska czarna w tych okolicach (drugie zdjęcie) to już płyn żaden nie wylatuje

i tak właśnie nie wiem czy ten lejek to służy do wlania tylko płynu tam nizej do zbiorniczka? bo układ ma 5 czy tam 5.5l pojemności ale to jest wtedy liczone z lejkiem do góry czy tyylko zbiornik? bo nie wiem właśnie czy coś nie halo z pompkami jest.Może ktoś ma podobny układ i będzie w stanie mi odpowiedzieć :)

Załączniki

• 123.jpg
    123.jpg
    87,8 KB · Wyświetleń: 10
  • er.jpg
    er.jpg
    87,7 KB · Wyświetleń: 10
Do góry Bottom