• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zbiornik paliwa Xtrail T30

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Gdańsk
Witam, wszystkich specjalistów. Pacjent stary a problem nowy. Otóż wskaźnik paliwa w w/w modelu pokazuje pół zbiornika a pali się rezerwa :) Z tego co zdążyłem zauważyć to zbiornik jest dwukomorowy-z podgięciem na wydech. I jak przypuszczam w jednej komorze jest pompa paliwa a w drugiej pływak od rezerwy. Pytanie teraz co się zejsrało że paliwo nie przelewa się z jednej komory do drugiej? Niby jest to common rail ale obawiam się że w zbiorniku jest tylko pływak bez pompy elektrycznej-a może się mylę..Nie lubię Japończyków i nie za wiele tego robiłem liczę na to że ktoś już to przerabiał. Wolałbym nie ruszać szelek od zbiornika-wiadomo-japończyk.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Och biedactwo pewnie ma problem ze znalezieniem schematu systemu paliwowego...:(
a mnie to zajeło 5 sekund w google...:)
ale to pewnie dlatego, że ja nie jestem zweryfikowany mechanik...:)

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Gdańsk
Woodoo gdyby nie twoje fajfusowate odpowiedzi na forum pewnie by cię chłopaki przyjęli..

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Woodoo gdyby nie twoje fajfusowate odpowiedzi na forum pewnie by cię chłopaki przyjęli..
Do gwt wszystkich przyjmują jak leci, kiedyś to było wyróżnienie, takie exclusive, krąg wtajemniczenia, jego twórczość nie jest powodem nie przyjęcia, klaun by nam się przydał :D tylko on chce być orginalny i nie chce tam być

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Gdańsk
Znalazłech. Dzięki oryginalna mordo za podpowiedź :) Ni chuhu bym tego po Polsku nie znalazł.

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Gdańsk
E. Ja bardzo dobrze mówię po angielsku. Nie moja wina że nikt nie rozumie

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Jak wy takie mądre to powiedzcie dlaczego traktorek do koszenia jeździ do tylu szybciej jak do przodu. Napędza go ta sama pompa hydrauliczna i ten sam silnik hydrauliczny?

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Gdańsk
Heheh może jakaś regulacja tam jest? Sterowanie jest pedałami na cięgnach czy wajchą? Jak na cięgnach z pedałami to reguluj linki a jak wajcha to gdzieś musi być podział/zawór biegu w przód/tył.. Tam bym szukał

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Prawdopodobnie pedalami. Jeszcze go nie odpalalem. Podepne zegar do silnika i sprawdzę czy do przodu ma nizsze cisnienie na silniku. Mozliwe ze tylko regulacja albo rozdzielacz przepuszcza

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Gdańsk
Sprawa jest bo zgłupiałem.. przy zbiorniku paliwa jest pompka która pompuje paliwo z komory do komory. I teraz pytanie. Czy pompuje z komory z której zasysa paliwo do pomy cr,
czy z komory z której zasysa do pompy cr-do drugiej komory bo wymieniałem i nie wiem czy w dobry kierunek założyłem

ŁysyGdańsk

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
39
Miasto
Gdańsk
Dzięki tak myślałem ale chyba mam źle założoną :) Muszę to sprawdzić bo zdaje mi się że to będzie przyczyną wariowania wskaźnika.

Do góry Bottom