• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zwiększone spalanie po wymianie rozrządu 1.9 TDI BLS

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
pojedzie teraz kolega do tego warsztatu i przeprosi za to ze zabieral niepotrzebnie czas lub zapłaci za niego czy nie?Wypadałoby cos z ta sytuacja zrobic teraz.Wiele jest takich sytuacji jak ta i od początku mowilem ze usluga zwiazana z ta wymiana nie ma wpływu na spalanie a ze panowie na warsztacie musieli odlaczyc akumulator dla bezpieczeństwa to nie ich wina totalnie,zrobili to zgodnie ze sztuką.

marek15snk

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
Pojechałem powiedziałem, że jest już wszystko w porządku i podziękowałem. Nikt za nas nie da sobie ręki uciąć że jeszcze coś nie poprawiali. Na 100% jestem przekonany że 1,5 tys. km po pierwszej wizycie spalanie było zwiększone i nikt mi nie przekona że było inaczej. Dopiero jak kąt synchronizacji ustawili na 0 po około 500 km było wszystko ok. Ja wiem, że zawsze mechanik będzie bronił mechanika a klienci są zawsze wybredni, zieloni i upierdliwi. Ale nie dostałem od niego żadnej informacji o ewentualnych zmianach po zmianie rozrządu i myślę że każdy przy widmie zwiększonych kosztów jazdy o 50 zł miesięcznie, próbowałby brać sprawy w swoje ręce. Tak jak napisałem wcześniej, nie wiadomo co tam poprawili, ale po drugiej wizycie przyznaje że za pochopnie wyciągałem wnioski i po jakimś czasie wszystko wróciło do normy.

Do góry Bottom