• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

407 2.0 hdi łapie i gaśnie

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A różnie, raz lepiej raz gorzej. Ostatnio mało z niego korzystam, żona do pracy jeździ, na razie się nie żali, jak zacznie marudzić że zaprowadzi do mechanika to się nim zajmę.

marcelbisz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
A różnie, raz lepiej raz gorzej. Ostatnio mało z niego korzystam, żona do pracy jeździ, na razie się nie żali, jak zacznie marudzić że zaprowadzi do mechanika to się nim zajmę.
He he moja żonka też nim jeździ narazie pali ok zobaczymy przy minusie pozdr

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Pompe zastosowałem progowa od laguny 2. Tylko to było na testy.... dopiero jak ja założyłem to 407 zaczęło odpalac. Ale kwestia jeszcze parametrów. Jakie jest ciśnienie CR jak kręcisz rozrusznikiem rano? W jakim czasie nabije?

marcelbisz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
Pompe zastosowałem progowa od laguny 2. Tylko to było na testy.... dopiero jak ja założyłem to 407 zaczęło odpalac. Ale kwestia jeszcze parametrów. Jakie jest ciśnienie CR jak kręcisz rozrusznikiem rano? W jakim czasie nabije?
Witaj. Ciśnienie nabija w sek jest takie jak w planecie wzorcowe nagle tak jakby powietrze było w pompie i chwilowy zanik ciśnienia lecz nie widać tego w programię bo odrazu gasi silnik i wszystko na 0. Jak dołączyłem przelew to bąbelki powietrza lecą z paliwem. Na zasilaniu nie ma powietrza. Pozdr

GregorLen

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Małopolska
Jak masz podejrzenie co do ciśnienia, to zrób tak, rano odepnij wtyczki od wtryskiwaczy, włącz parametry i obserwuj parametry: ciśnienie paliwa i obroty silnika. Kręć rozrusznikiem. Ciśnienie powinno płynnie narastać do około 200 bar, obroty ok. 250 obr./min

Do góry Bottom