• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Apel do mechaników - nie pracujcie na częściach dostarczonych przez klienta

Status
Zamknięty.

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
Co do cen części, to kumaty Klient w naszych hurtowniach jak się potarguje i powie, że w konkurencji mu proponują po hurcie, eytarga ceny jak ma mechanik. I IC, Iner-Team, Euro-Team i jeszcze jest ich parę.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
jak prowadnica stoi deba , to wiercisz otwor z drugiej strony i mozna latwo ja wybic. rzadko to robie , bo morsy i palnik daja rade , ale niekiedy tylko ta opcja moze pomoc

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Powiem wam co mnie spotkało u mnie w firmie :mad:
Robię na fuchę znajomemu Iveco Daily , hamulce tył bo pękła tarcza hamulcowa .
Zamówiłem sobie u nas na sklepie części żeby ogarnąć temat w sobotę , tam przychodzą osłony tarczobębnów były poobrywane , zastanowiła mnie cena jedna kosztowała 190zł a druga 290zł pomyślałem coś nie tak . Wziąłem te kartony dziś do pracy i pytam co z tymi cenami ? odpowiedź jednoznaczna takie są drogie ! myślę dobra zadzwonię do sklepu co sprzedają części do Iveco zapytam ile kosztują ori. po telefonie wyrwało mnie z butów jak usłyszałem cenę 130zł sztuka obojętnie na którą stronę :banghead:
Co powiecie na to ? mi brak słów

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Ja rozumie marża ale nie aż tyle co go poj......o , tak narobił że po naszej rozmowie rano unika kontaktu ze mną , za tydzień urlop czas na zmiany

To samo ze szczękami hamulca ręcznego , najtańsze ciulstwo LPR 119zł w tamtym sklepie 62zł , jaki jestem wk........ny to masakra :mad::banghead: Chciałem chodzić w soboty do roboty to mi powiedział że go nie stać na mnie! płacić 250zł za sobotę to przesada:mad: , chcę sobie przyrobić w domu to mi sadzi ceny z kosmosu , mało tego w zeszły czwartek powiedział cytuję ,,ludzie tak nażekają a teraz jest tak dobrze żyć jak nigdy,, no wcale się nie dziwię z takimi cenami .

Kurde robię wszystko swoim sprzętem , jak się przyjąłem do pracy to nie mieli nawet najzwyklejszego vaga z wielkim żalem kupił używanego CDiF, klim nie robili praktycznie tylko zawieszenia i zbieżność .

Ostatnia edycja:

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
Kurna nie rozumiem o jaka prowadnice w dalszym ciągu chodzi. Moze tloczek hamulcowy ??

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Kurna nie rozumiem o jaka prowadnice w dalszym ciągu chodzi. Moze tloczek hamulcowy ??
Kurła Pioter, ty robisz auta? :)

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Ja biorę indukcję grzeje do białości szczypcami i wychodzi. Czasami samaa wyskoczy a zdarzy sie, ze wystzeli i nie znajdziemy. Stąd też grzejemy z zabezpieczona tak by pocisk strat nie narobił.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Czyli skuteczność taka sama a kilka sposobów. Teraz chodzi o czas. Zróbmy kiedyś zawody :)
Myślę, że najszybszy będzie palnik, potem dziurka i spawanie, następnie dziurka, gwintowanie i śrubka. Odzyskanie bez grzania, wiercenia i spawania może się skończyć urwaniem prowadnicy, a wtedy pozostaje drugie jarzmo lub grzanie, wiercenie, spawanie... I koło się zamyka. :)

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
Panowie, nie wiem co odwalilem ale to chyba pomrocznosc jasna. :) nie wiem . chyba to zmeczenie ahaha

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Ja grzeję palnikiem i acytylenem małym pneumatem lewo prawo

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Tylko acytylen. Ale miałem przypadek ze nawet po nagrzaniu do czerwoności ni hu hu.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
jak prowadnica stoi na amen, to wiercisz otworek z tyłu i puk puk wybijaczkiem :)
tylko nie zapomnij nagwintować i wkręcić śrubkę, np. M8

Tylko acytylen. Ale miałem przypadek ze nawet po nagrzaniu do czerwoności ni hu hu.
nie ma opcji, ja jak nagrzeję tylko prowadnik do imadła, jarzmem krótkie wolne ruchy i idzie....;)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Raz miałem taki przypadek, ze nagrzałem ale mimo to nie chciało sie diabelstwo ruszyć. Dopiero otworek i pobijaczek + grzanie dało rade.
Akurat wczoraj tez miałem 3 prowadnice zapieczone ze trzeba było grzać.
O srubach od tylnego łożyska focus mk2 nie chce nawet wspominać bo mdłości dostaje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom