toomii76
toomi
tylko nie zapomnij nagwintować i wkręcić śrubkę, np. M8
Mam taki wynalazek jak migomat. Takie mityczne urządzenie, jak widać mało dostępne które potrafi zapełnić otworek 6mm.
Także spoko

tylko nie zapomnij nagwintować i wkręcić śrubkę, np. M8
Mam taki wynalazek jak migomat. Takie mityczne urządzenie, jak widać mało dostępne które potrafi zapełnić otworek 6mm.

Ja rozumie marża ale nie aż tyle co go poj......o , tak narobił że po naszej rozmowie rano unika kontaktu ze mną , za tydzień urlop czas na zmiany
To samo ze szczękami hamulca ręcznego , najtańsze ciulstwo LPR 119zł w tamtym sklepie 62zł , jaki jestem wk........ny to masakraChciałem chodzić w soboty do roboty to mi powiedział że go nie stać na mnie! płacić 250zł za sobotę to przesada
, chcę sobie przyrobić w domu to mi sadzi ceny z kosmosu , mało tego w zeszły czwartek powiedział cytuję ,,ludzie tak nażekają a teraz jest tak dobrze żyć jak nigdy,, no wcale się nie dziwię z takimi cenami .
Kurde robię wszystko swoim sprzętem , jak się przyjąłem do pracy to nie mieli nawet najzwyklejszego vaga z wielkim żalem kupił używanego CDiF, klim nie robili praktycznie tylko zawieszenia i zbieżność .
Już odpawiadam dlaczego ja jako klient chce montować części które zamówiłem sam w intercarsie czy gdzie tam chce, choc ja dobrze zamawiam częsci i po vinie. Bo czas zanim ty ściągniesz mi część auto będzie stało 2 dni, ja trace zysk na czym innym, auto nie może stać, w golfie 4 zamowilem nową przekładnie nty fakt badziew do niczego kierownica chodzila moj błąd potem zamówiłem borsunga jest fajna ok kręce jednym paluszkiem, ale w wielu hurtowniach tych których posiadacie dostęp, nie ma takiej przekładni na stanie wogóle.... i co teraz ryzykuje i ja bo co mi po zregenerowanej przekładni jak będzie ciezko chodzic kierownica i strace czas na reklamacje bo pan ma inne auta ? nie każdy może sobie pozwolić na postój. Więc dlatego w wiekszości przypadkach sam kupuje, ale to przekładnie lub amortyzatory klocki tarcze typowo eksplatacyjne, wywalone mam na pieniądze znam jednego mechanika co bardzo sie ceni i nie tanio naprawia jest wporzo i taniego mechaniora co tanio i dobrze naprawia i co jajco, nie ma znaczenia znam też takich co naprawią i policza jak za zboże a wyjedżasz niesprawnym autem .... a takto sądy masakra. PS jak się robi odrazu kapitalny remont silnika za 5koła to przez dlugi czas nie bedziesz mial problemow ba nawet zaoszczedzisz bo przez 5 lat nie wpadniesz do tego samego mechaniora to taka moja dewiza XDOstatnio zauważyłem zwiększającą się liczbę osób pytającą o naprawę auta na swoich częściach. Normalnie plaga jakaś.
Na początku grzecznie odmawiałem starając się tłumaczyć, że idąc do piekarni po chleb nie zabieram ze sobą swojej mąki lub w przypadku gdy dzwonią kobiety porównuję to do fryzjera, że zapewne nie zabierają swojego szamponu z domu ale teraz to już nawet odechciało mi się tłumaczyć jak normalnie 3-4 telefony dziennie typu: "Panie a ile to będzie kosztować? Ja sprawdzam ceny części, podaję cenę po czym tekst - ile części i ile usługa, bo ja mam swoje części...".
Szanujmy siebie i swoją pracę!
Wtedy Tik tak tik tak, godziny lecą i robi się drogo.A co jeżeli Twoje idealnie dobrane części nie będą pasowaly i zajmiesz mechanikowi stanowisko na dwa dni?
także wy myślicie czasem ekonomicznie finansowo, a nie każdy klient ma czas, i wywalone ma na kase jak ja
a że ogólnie pojawiają sie idioci cóż to nie mój problem ja opisałem wszystko z mojej perspektywy że nie zawsze chodzi o kase, jak niektórzy o tym piszą mechanicy. Takie duperele jak coś tam z elektroniką pierdółki sam se radze
lekarstwo na to wszystko posiadac dwa auta z grupy vw lub toyoty, czy cosik popularnego, ja np cordoba 1.6 8v i golf iv 1.6 8v
PS JDM W MIOIM SERDUSZKU.oksymoron.a że zależy mi na szybkości mam dwa golfy
"przesadzacz" lub wampir.widuje się z mechanikiem chyba raz na milion lat