• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra g 1.6 16v nie odpala

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
Mam problem otóż ostatnio chcąc uruchomić mój pojazd:astra g 1999r. 1.6 16 zaworowy spotkałem się z rozczarowaniem ponieważ auto nie odpala,rozrusznik kreci.Sprawdzilem układ zaplonowy,pompe paliwa,filtry przepustnice,podładowałem akumlator i wszystko działa jak należy gdzie może być problem?

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Skoro jest potrzebne jakiekolwiek pojęcie o mechanice to co tu robisz?W niczym nie pomogłeś jedynie piszesz jakieś glupoty
Nie wiem czego Ty nie rozumiesz? Idąc Twoim tokiem rozumowania to można zrobić taki eksperyment żeby przestawić rozrząd i rozumiem że wtedy również straci się iskra na świecach i nie będzie dostarczane paliwo do cylindra?

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
Nie wiem czego Ty nie rozumiesz? Idąc Twoim tokiem rozumowania to można zrobić taki eksperyment żeby przestawić rozrząd i rozumiem że wtedy również straci się iskra na świecach i nie będzie dostarczane paliwo do cylindra?
Gdyby nawet było coś przestawione i bym kręcił to bym usłyszał chyba jak zawory uderzają w tlok,a jeśli zawór się nie otworzy to gdzie trafia paliwo z kanału ssącego?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Debilu, nawet próbowałem Cie usprawiedliwić i dać szansę, ale dla takiego młotka jak Ty nie ma nadzieji. Typowy wyszczekany 19 letni gówniak, który nic nie wie i ma żal do całego świata o to.
Moją pomoc uważam za skończoną. Otrzymałeś niezbędne informacje co masz sprawdzić.
Żegnam.

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Gdyby nawet było coś przestawione i bym kręcił to bym usłyszał chyba jak zawory uderzają w tlok,a jeśli zawór się nie otworzy to gdzie trafia paliwo z kanału ssącego?
No chyba w końcu kiedyś ten zawór się otworzy nie? To co przez ten czas to paliwo wyparuje z kanału ssącego? Czy może wleci do cylindra jak się otworzy zawór?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
nowa termodynamika siem tworzy...
Takiego to dorwac na praktyki na warsztat. Człowiek by cały czas z uśmiechem chodził :D

No chyba w końcu kiedyś ten zawór się otworzy nie? To co przez ten czas to paliwo wyparuje z kanału ssącego? Czy może wleci do cylindra jak się otworzy zawór?
Jedyna opcja, gdzie się nie otworzy to, że krzywka wyparuje, albo dzwigienka zaworowa spadnie. No ale kto robi w zawodzie to wie co i jak.

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
Co macie na myśli mówiąc przestawiony rozrząd?

Jeśli rozrząd był by przestawiony to by było słychać uderzenie tłoku w zawory

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
JESLI ROZRZAD BY BYL PRZESTAWIONY TO KAZDY DEBIL BY USLYSZAL STUK ZAWOROW W TLOK A NIC TAKIEGO NIE MA MIEJSCA

Do góry Bottom