• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra g 1.6 16v nie odpala

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
Mam problem otóż ostatnio chcąc uruchomić mój pojazd:astra g 1999r. 1.6 16 zaworowy spotkałem się z rozczarowaniem ponieważ auto nie odpala,rozrusznik kreci.Sprawdzilem układ zaplonowy,pompe paliwa,filtry przepustnice,podładowałem akumlator i wszystko działa jak należy gdzie może być problem?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Domyślałem się, że odpowiedź nie będzie normalna.

Nie. Nie na randkę tylko do mnie na warsztat, żebyś na własne oczy zobaczył jak bardzo się mylisz.

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0

Nie. Nie na randkę tylko do mnie na warsztat, żebyś na własne oczy zobaczył jak bardzo się mylisz.
A ty odpowiadales normalnie?
Nie obchodzi mnie twój warsztat bo widać po tym co powiedziałeś jakim jesteś mechanikiem powiedz mi skoro pompuje paliwo i jest iskra jakim cudem może być źle ustawiony rozrząd wytłumacz mi to odrazy byłby błąd czujnika

Warmińsko mazurskie gdzie ten twój warsztat to się przejadę chętnie albo chociaż opinie poczytam na internecie ;)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Tłumaczenie jak grochem o ścianę.

Północna wlkp.

Powiem Ci tylko tyle, że dziś na plac wjechał Peugeot 5008 1.6thp z wyciągniętym lancuchem i wyrzucającym błędy synchro wału i walka.
Powtarzam WJECHAŁ. Nie na lawecie tylko na własnych kołach.

Nie wiem jak on to zrobił bo przecież błąd synchronizacji odciął mu paliwo i iskre... A może na rozruszniku ciągnął... Ktoz to wie...

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
Tłumaczenie jak grochem o ścianę.

Północna wlkp.

Powiem Ci tylko tyle, że dziś na plac wjechał Peugeot 5008 1.6thp z wyciągniętym lancuchem i wyrzucającym błędy synchro wału i walka.
Powtarzam WJECHAŁ. Nie na lawecie tylko na własnych kołach.
Jakim cudem jest iskra i paliwo skoro jest źle ustawiony rozrząd J A K

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Dodatkowo, problem z rozrządem to jedna z opcji.
Nadal nie znamy parametrów o które gdzieś z 30 postów temu pytałem.

I dokładnie przeczytaj to co wyżej o 5008 napisałem.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Zniszczę Ci psyche jeszcze bardziej. Sporo silników bmw potrafi odpalic tylko na jednym z czujnikow.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
do mnie na warsztat, żebyś na własne oczy zobaczył jak bardzo się mylisz.
A co Jarzi w związku z walką z epidemią naprawiasz auta za darmo ?:eek: bo na jakąkolwiek zapłatę od tego ,,klienta,, to bym nie liczył...:D to kolejny gównozjad co chce za darmo...:facepalm:

ps. że też chce się wam dyskutować z idiotami...chyba macie zbyt zaniżoną samoocenę, że musicie za wszelką cenę udowadniać, że coś znaczycie, idiotom... gdzie wiadomo, że taki półmózg sprowadzi was do swojego poziomu, a na koniec i tak pokona doświadczeniem...:D

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
A co Jarzi w związku z walką z epidemią naprawiasz auta za darmo ?:eek: bo na jakąkolwiek zapłatę od tego ,,klienta,, to bym nie liczył...:D to kolejny gównozjad co chce za darmo...:facepalm:
20 minut roboty na stwierdzenie co jest zjepane jakoś przeboleje.
Dłużej pewnie bym manometru do wachy szukał. :D
Chociaż, nie powiem. Dzięki epidemii trochę narzędzi na swoje miejsce wróciło.

Kubaa

Uczestnik
Punktów
0
Stać mnie na to żeby oddac do mechanika i nie muszę jechać pół Polski do twojego forumowego przyjaciela tylko chce się sam czegoś nauczyć ale na tym forum się nie nauczę bo tu są pseudo znawcy którzy twierdzą że jak jest przestawiony rozrząd to jest paliwo i iskra

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Hehe :) ja już nic konkretnego więcej nie powiem, dopuki autor się nie ogarnie i zacznie robić to, co mu się radzi.

Do góry Bottom