• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra H 1.7 sama dodaje gazu na ciepłym

szulczyk

Początkujący
Punktów
0
Macie Panowie jakieś pomysły co można jeszcze sprawdzić?

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
ja bym się przyjrzał regulatorowi ciśnienia, podmieniałem na nowy? uzywany? ten sam numer? to wredny silnik tutaj nawet falowanie obrotów potrafi zrobić alternator. Jak Ci tak dodaje gazu sprawdz na kompie położenie pedału gazu

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
taaa jasne alternator, i lewy stop jeszcze do tego, i puszke coli poproszę.
co by nie było tak, że kiedyś wejdzie na obroty i sie dowiesz ile obrotów max robi ten motor.
pewnie się mylę, ale turbo warto sprawdzić, bo to nie będzie w kij dmuchał tylko amenus.

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
nie mówię tego z dupy, sam przechodziłem przez ten sinik w mojej merivie firmowej, zresztą nie tylko ja napotkałem takie cyrki ale pan mądry widzę wie wszystko i nic nie może go zaskoczyć. Brak Ci pokory Panie

szulczyk

Początkujący
Punktów
0
Ktoś podpowie jak mozna szybko wymontowac turbo z tej astry? Trzeba schlodnice ściągać, i skraplacz klimy?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
turbo da sie sprawdzić na aucie. jak nie rzyga olejem w dolot to nie ma co go ruszać.

szulczyk

Początkujący
Punktów
0
Turbo sprawdzone i jest w porządku, nie mam dalej pomysłów...

wyderka

SuperMechanior
Punktów
-77
potencjometr od pedału przyśpieszenia?

szulczyk

Początkujący
Punktów
0
Właśnie też zacząłem obstawiać pedał gazu muszę znaleźć gdzieś tania używke, podmienić i sprawdzić

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Przecież masz kompa, dlaczego nie sprawdzisz położenie pedału podczas tych świrusów

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
a co to się stało że ładowanie znikło przy 35 traci ładowanie i obroty zaczynają spadać? poza rozjezdza się ciśnienie paliwa

szulczyk

Początkujący
Punktów
0
a co to się stało że ładowanie znikło przy 35 traci ładowanie i obroty zaczynają spadać? poza rozjezdza się ciśnienie paliwa

Nie mam pojecia(wtedy zaczęła sie akcja z obrotmi) , test robiony na ciepłym silniku , na luzie stał odpalony z godzine po ok półtorej godziny zaczął sam dodawac gazu miedzy 2 a 4 tysiące i musiałem go zgasić. Za te ciśnienie paliwa to co głównie odpowiada regulator ciśnienia paliwa, czujnik wysokiego ciśnienia paliwa,pompa paliwa wysokiego ciśnienia?

Tylko czemu to się dzieje nie systematycznie, czasami po godzinie na wolnych obrotach, czasami po 5-10km jazdy, a czasami dopiero po 50 km?

Ostatnia edycja:

szulczyk

Początkujący
Punktów
0
Zawór SCV? podmieniony i to samo . czujnik ciśnienia o jaki dokładnie chodzi?

Do góry Bottom