Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
ja bym się przyjrzał regulatorowi ciśnienia, podmieniałem na nowy? uzywany? ten sam numer? to wredny silnik tutaj nawet falowanie obrotów potrafi zrobić alternator. Jak Ci tak dodaje gazu sprawdz na kompie położenie pedału gazu
taaa jasne alternator, i lewy stop jeszcze do tego, i puszke coli poproszę.
co by nie było tak, że kiedyś wejdzie na obroty i sie dowiesz ile obrotów max robi ten motor.
pewnie się mylę, ale turbo warto sprawdzić, bo to nie będzie w kij dmuchał tylko amenus.
nie mówię tego z dupy, sam przechodziłem przez ten sinik w mojej merivie firmowej, zresztą nie tylko ja napotkałem takie cyrki ale pan mądry widzę wie wszystko i nic nie może go zaskoczyć. Brak Ci pokory Panie
Nie mam pojecia(wtedy zaczęła sie akcja z obrotmi) , test robiony na ciepłym silniku , na luzie stał odpalony z godzine po ok półtorej godziny zaczął sam dodawac gazu miedzy 2 a 4 tysiące i musiałem go zgasić. Za te ciśnienie paliwa to co głównie odpowiada regulator ciśnienia paliwa, czujnik wysokiego ciśnienia paliwa,pompa paliwa wysokiego ciśnienia?
Tylko czemu to się dzieje nie systematycznie, czasami po godzinie na wolnych obrotach, czasami po 5-10km jazdy, a czasami dopiero po 50 km?