mariocarit
Początkujący
a czy ktoś podpowie w czym może być problem walczę z audi 2.0 tfsi 180 km ,silnik kod cdnb 2007 r, miał pan błąd czujnika wałka rozrządu czujnik A ,brała olej też bardzo dużo roztoczyłem tłoki poskładałem dałem nowy rozrząd ,stare wałki po odpaleniu ładnie chodziła po 2 dniach przerzuciła łańcuch o 2 zęby na wydechu problem rozwiązany rozrządu nie przestawia ale chodziła jak sieczkarnik rozrząd ustawiony idealnie chodzi mi o gmp i pomiar na wałkach,pytanie dlaczego i jak łańcuch przerzuciła napinacz nie powinien puścić rozebrałem poskładałem znowu przerzuciła, przerobiłem napinacz ,nie mogę vagiem wysterować żadnego podzespołu ,nie idzie reset wartości przyuczonych bawiłem się dzisiaj vagiem z godzinkę prawie cały czas odpalona zaczeła chodzić prawie idealnie sama z siebie 0 błędów tak jak by sama się przyuczała ,ludzie różnie mówią tacy co mają pojęcie najczęściej że (mina
nie chcę wymieniać nic na czuja bo wszystko drogie i unikam takiego naprawiania może ktoś coś podpowie jak zaczeła równo chodzić to słychać czasami delikatne grzechotnięcie tak jakby łańcuch czy zmienna faza której tak jakby nie ma w tym silniku bo jest na ssącym taka inna ale to nie to, słychać tylko przy odpaleniu lub gdy gwałtownie puszczę pedał gazu z wysokich obrotów 3-4 tyś,
nie chcę wymieniać nic na czuja bo wszystko drogie i unikam takiego naprawiania może ktoś coś podpowie jak zaczeła równo chodzić to słychać czasami delikatne grzechotnięcie tak jakby łańcuch czy zmienna faza której tak jakby nie ma w tym silniku bo jest na ssącym taka inna ale to nie to, słychać tylko przy odpaleniu lub gdy gwałtownie puszczę pedał gazu z wysokich obrotów 3-4 tyś,
Ostatnia edycja: