Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
auto dla żony ma być ze swieżym gazem, tanie w miarę częsci kombi sedan obojętnie, nie chcę pózniej aby mi żona truła że kuiliśmy wadiwy egzemplarz i ciągle w warsztacie stoi...
Ale jaki segment? kompakt? D? E?
Bo za 15 tys można kupić 8 letnie Renault Clio III a można kupić nie wiem Audi A4 B6 15 letnie albo Hondę Accord VI?
Jak dla żony to wg mnie max segment B lub kompakt
Można by szukać Citroen C4, Seat Leon/Audi A3, Ford Focus
albo VW Polo IV, Yaris II, Mitsubishi Colt VI.....
Patoletnie odpadaja, kilkunastoletnie tak. nic nie poradzimy auta skonczyly sie w 2002 max 2005 roku. wujek jezdzi corolla z 92r jedyna awaria zardzewialy felgi. celuj w toyote yaris w benzynie
Trudna sprawa bo nie wiemy nawet czy auto ma być do jazdy miejskiej czy na trasę trochę bez sensu kupować kombi do miasta, ale i takie przypadki się zdarzają. Jeżeli ma być dosyć mało awaryjne i dodatkowo mieć chyba najtańsze części w swoim segmencie to polecam Astre H z silnikiem 1.8 125km pod lpg.
ludzie nie piszcie glupot tylko bym chcial porade bo naprawde nie mam pojęcia co kupić, a co do segmentu moja zona lubi duże wygodne auta nie takie małe jak yaris czy citroen c3, cos w stylu citroen c5 mazda 6 volvo w kombi ale nie wiem które v50 czy audi w kombi które z takiego segmentu byście polecali macie styczności z nimi lub naprawiacie tego sporo to odradzić mi coś lub polecić a nie traktory albo amerykańskie smoki mi chcecie wcisnąć
Zona ma c5 2.2 hdi. wygodne autko, najechane blisko 400 tys i narazie wtryski profilaktycznie zrobilem. promien skretu ma jak statek w porcie ale reszta ok