• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom-a kupię

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
http://opus.se/sv/home/
chyba to jakaś szwedzka spółka bo jeszcze testery Bahco, Wurth.Sun i inne pewnie to samo ...
Spec od sprzętu z IC powiedział wyraźnie , cytuję :
na rynku głównymi graczami są bosch,texa i hella, reszta albo jest w tyle albo kupuje od rozgrywających . Autocom tez nie jest podobno sam w sobie , ale czy to ważne...?

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
bo ja po walce z renualtem chcę aby mi kupili ma troszkę ciągników scanie many itd i jakieś schematy??? i jak jest z ceną oraz abonamentem bo podobno nie ma, i jak z aktualizacjami?

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Dziś na Autocomie postawiłem Delphi 2012.3 bo ładniejsza szata graficzna i muszę powiedzieć że w porównaniu z 2011.1 to naprwdę w wśród uniwrsali bardzo dobry ,a mam jaeszcze inne uniwersale -stanowi świetne uzupełnienie dla fachowców;):D

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
bo ja po walce z renualtem chcę aby mi kupili ma troszkę ciągników scanie many itd i jakieś schematy??? i jak jest z ceną oraz abonamentem bo podobno nie ma, i jak z aktualizacjami?
do ciężarówek to tylko texa na podstawy . naczepy robi ... nie bawiłem się truck ale wszyscy od ciężarówek mówią że tylko texa...
niech zadzwonią do IC i wszystko powiedzą ... unior coframa też ma dobre ceny , myślę że w 2dychach z full kablami się zmieści .

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Konio nie uruchamiaj na tym delphiego bo bedziesz miał problem ze starszymi autami, przerabiałem ten temat. Łączył się ze wszystkim co w spisie a z silnikiem np nie, wgrałem wersje 2011.3.5 bez problemu poszło wszystko..

tex a jak byś porównał swój sprzęt do mega mac 66

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Dziś na Autocomie postawiłem Delphi 2012.3 bo ładniejsza szata graficzna i muszę powiedzieć że w porównaniu z 2011.1 to naprwdę w wśród uniwrsali bardzo dobry ,a mam jaeszcze inne uniwersale -stanowi świetne uzupełnienie dla fachowców;):D

Nie pluł sie? bo nowa wersja jest rejestrowana przez net i sprawdza numery -mówię o oryginale cdp Pomyliłem ostatnio sprzęty i czary sie działy

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
mega mac 66 nie znam zupełnie ... myślę że o tych testerach to by książkę można było napisać a i tak nic z tego by nie wyszło ... każdy ma swój rozum i swoje kryteria , myślę że nie ma tu co porównywać .

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
texa a w tym twoim urządzeniu to masz podpowiedzi tzw. prowadzenie za ręke?

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
jak dopłacisz to jest , są gotowe rozwiązania typowych problemów i telefon do przyjaciela ...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak co to serwisuje autocom cdp i cdp+ sam używam do podstawowej diagnozy , w nowszych wersjach coraz mnie starych aut ale poradziłem sobie tak że mam dwa programy a potem down albo up i działa . A nimi bywa naprawdę rożnie zależy kto składał a i sprzedawcy w PL to przypadkowi ludzie nie elektronicy czy mechanicy czasem widzę aukcje żywcem przetłumaczoną z google translator ale jest tanio to kupują . Zresztą serwisuje tez inne kabelki .

TomekRS6

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Leszno
Masz rację Marek_S najpierw ktoś kupuje sprzęt diagnostyczny od jakiegoś sprzedawcy jak np. co w ofercie ma doniczki, smycze, mydelniczki i m.in. np. autocomy, opis ma jak mówisz z translatora, pojęcia o tym co sprzedaje żadnego nie mówiąc już o pomocy w instalacji czy aktywacji a co dopiero gdy rzeczywiście trzeba coś przelutować bo chinczyk nie dokonca dobrze to zrobił. Wtedy przemija krótkotrwała radość spowodowana niską ceną a zaczyna się długotrwała gorycz i żal do całego świata, bo "miał działac a nie działa" :) "chińskie gówno" "bubel" itp.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wiem bo trafiały do mnie takie i naprawiałem a potem koszt sumaryczny przekroczył cene dobrego sprawdzonego . Ja sobie porobiłem testery ze sterowników i jak się łaczy to znaczy dana transmisja działa a jak nie to szukam co nie halo. Z kolegą ześmy posciagali oprogramowanie kosci i spoko . Jak nie uwalony druk to będzie chodzić. A druki sa takie że lutownicą przylozysz i sie odlepia ... ale tanio

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
A ja mam uwalonego autocoma gdzieś się kurzy, ktoś by to naprawił???
Wysyła impulsy do sterownika(widać to na oscyloskopie) ale się nie łączy.
Był tam kiedyś jakiś program 2009 i teraz sobie przypominam, że przechodziłem na 2011 i od tamtej pory się skopało i tak leży w zapomnieniu.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Nie pamiętam bo jak się zepsuł rok temu tak już go nie ruszałem, znalazłem go jak porządki robiłem. Wiem tylko, że nie chciał po tamtej na 2011 już wstać, a nawet nie wiem co to jest bo dostałem go kiedyś od kolegi.
EDIT
Wyślij na PW adres

Do góry Bottom