• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

bmw e91 nie kręci

kamień84

Nowy
Punktów
0
Miasto
gniezno
witam! mam problem z bmw e91 2008r. dojechałem do pracy i już po pracy nie mogłem odpalić auta. nie kręci kontrolki się świecą nic poza tym. aku sprawdzone ok, alternator sprawdzony i wymieniony regulator niby wszystko już ok a auto i tak nic.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Sprawdziłbym bezpiecznik.Nie wiem jak jest z BMW,ale np.Mercedes W 203 ma taki ,,patent,, że gdy tylko komputer wychwyci słabą kondycję rozrusznika pali się bezpiecznik,gdy spali się drugi raz to po jego wymianie można auto odpalić,gdy spali się trzeci raz,to auta już nie zapali ,chociaż rozrusznik kręci po wymianie bezpiecznika,wtedy pozostaje tylko serwis.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
666
Miasto
WLKP
I powiedz jeszcze co robi ten serwis-zlomuje tego i daje drugie auto.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
tj bmw e91 i zaczynamy od diagnozstyki,sprawdzenia rozrusznika i od odwiedzenia kompetentnej osoby.
temat prosty,sprawdzamy czy rozrusznik kreci na krotko i jak kreci to szukamy dlaczaego nie steruje.

kamień84

Nowy
Punktów
0
Miasto
gniezno
a może wiecie gdzie się znajduje ten bezpiecznik mniej więcej? silnik w ogóle nie kręci- wkładam kluczyk przyciskam start i nic

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Imbecylem trzeba sie jednak chyba urodzic. E91 ma komunikat na desce z jakiego powodu nie zezwala na uruchomienie silnika, tak samo jak glupia renowka. Jezeli komunikatu nie ma to trzeba po prostu zajrzec do kabli rozrusznika lub samego rozrusznika.

vwvzzz

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Betonów
Touareg tez od tygodnia nadawal komunikaty o cisnieniu w kole. Dopiero jak klient przemielil oponę to siegnal po slownik angielsko polski.

Do góry Bottom