• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

bmw swap

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
480
Witam. Mam pytanie do osob ktore to przerabiały. Gdybania i nie pewne info sobie darujmy bo to mozna poczytac na forach bmw ale roznie ludzie piszą.
BMW e46. Chce zrobic swap z M52B20 na M52B28. Czy przejdzie to plug and play? soft w sterowniku to wiadomo sam sobie zmienie. Ale co ze skrzynia, dyfrem, poloskami ? cos trzeba zmieniac zeby to gralo ?
Po co chce robic ? Gdzies tam juz zakladalem temat o bejcy mojej ze kiedys tam gasla ale to wina byla czujnikow ale traci moc i ciagle wywala blad czujnika walka rozrzadu na inpie widac ze vanosy na - caly czas. traci moc czasem trzeba pokrecic zeby odpalil i wtedy odrazu nie ma mocy i nie bd ukrywal zaczyna mnie to wku.... i idą wakacje będzie strach jechac gdzies dalej :)
Koszt łańcuchów i gratów + wymiana to +/- 1500-1700zl a silnik 2.8 około 2k. a wiadomo moc duzo wieksza :) no tyle ze jak bd duzo gratow oprocz tego do wymiany to nawet nie bede sie w to bawil.
z gory dzieki za info

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Przerabiane. Plug and play. Różni się tylko osprzętem. Inna może być pompa wspomagania i chyba rura od przepływki do kolektora

Do góry Bottom