• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak mocy z dolu

Tadzio79

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Zenzibar
Witam problem dotyczy spadku mocy raz jedzie raz nie i tak w kolko dodatkowo zauwazylem ze jak jade po asfalcie na prostej utwardzonej kompletny muł od dolu reakcja tragiczna im wiecejj gazu wciskam przy ruszaniu tym gorzej startuje musze stopniowo dodawac gaz z wyczuciem Natomiast jak zjade na polbruk lub droge polna to ciagnie od dolu od razu i reakcja na pedal gazu jest momentalna inne auto co za cholera?? ktos wie co to moze byc juz sprawdzone wszystko dodam ze filtr paliwa wymieniony ,pompa paliwa siedzi jeszcze seryjna niby w warsztacie sprawdzali cisnieie paliwa i ze jest dobre bo objawy wskazuja jakby uklad paliwowy wiec bledne kolo .Pali na dotyk nie gasnie wkreca sie normalnie .Czy jest mozliwosc ze pompa paliwa ma jakies wahania lub przytyka sie i cos ja blokuje czy raczej nie bardzo bo wspomnialem z praca silnika nie ma problemow pi zawsze od strzala chodzi rowno nie gasnie .Pozdrawiam i licze na pomoc ??

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
kolego, myślę że jedziesz nie na tej przerzutce, a może nawet siodełko ma znaczenie....przepraszam ale magiczna kula nic mi nie mówi....co począć?

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Jakie auto, jaki silnik, jaki bieg i jakie obroty bo ten opis to jak dzisiejsza teleporada u lekarza.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Witam problem dotyczy spadku mocy raz jedzie raz nie i tak w kolko dodatkowo zauwazylem ze jak jade po asfalcie na prostej utwardzonej kompletny muł od dolu reakcja tragiczna im wiecejj gazu wciskam przy ruszaniu tym gorzej startuje musze stopniowo dodawac gaz z wyczuciem Natomiast jak zjade na polbruk lub droge polna to ciagnie od dolu od razu i reakcja na pedal gazu jest momentalna inne auto co za cholera?? ktos wie co to moze byc juz sprawdzone wszystko dodam ze filtr paliwa wymieniony ,pompa paliwa siedzi jeszcze seryjna niby w warsztacie sprawdzali cisnieie paliwa i ze jest dobre bo objawy wskazuja jakby uklad paliwowy wiec bledne kolo .Pali na dotyk nie gasnie wkreca sie normalnie .Czy jest mozliwosc ze pompa paliwa ma jakies wahania lub przytyka sie i cos ja blokuje czy raczej nie bardzo bo wspomnialem z praca silnika nie ma problemow pi zawsze od strzala chodzi rowno nie gasnie .Pozdrawiam i licze na pomoc ??
Zatankuj do pełna

gd_1985

SuperMechanior
Punktów
38
Miasto
Radom
Tadek słuchaj tylko po kostce z polbruku albo po szutrach jezdzij i bd ok

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
O ja prd :banghead:

Tadzio79

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Zenzibar
Jakie auto, jaki silnik, jaki bieg i jakie obroty bo ten opis to jak dzisiejsza teleporada u lekarza.
Silnik 2.4 benzyna toyota camry automat dziś dodatkowo zaumuwazylem że po rozgrzaniu szarpie i ciężko wchodzi na obroty na postoju to już w ogóle jak depne ciężko się wkręca z dużym opoznieniem .Mówi na kompie że sonda pierwsza stoi w miejscu ale zakładałem już kilka nowych i na każdej to samo błędy znikają czyli ja widzi bo jak założyłem do testu zła sondę to odrazu wywaliło błąd i auto się dławiło i nierówno pracowalo i choinka na desce a na nowej błędy znikaja pracuje równo ale kompletnie nie ma mocy jeździ jak jakiś 1.2

Tadzio79

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Zenzibar
To do sprawdzenia cały układ zasilania, i parametry układu zasilania
Sprawdzałem już 10razy wszystkie wtyczki piny nie ma się do czego przyczepić masy nie masy co jakiś czas sam z siebie nagle się budzi i jedzie super .wykluczyć pompę paliwa ?Nie mogę dojść czemu ta sonda nie pracuje gdyby coś z instalacją było to by błąd wywaliło.

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Aby sonda pracowała musi się najpierw nagrzać

Tadzio79

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Zenzibar
Aby sonda pracowała musi się najpierw nagrzać
Ale to sonda z grzałka jest ,pierwszą przed katalizatorem mam stara orginalna która uwalilem podczas sprawdzania i na niej świeci się błąd grzałki p0031 ale auto pracuje tak samo jak na nowej ale mocy brak zresztą to czuć po odpaleniu i ruszaniu że nie idzie spalanie też wysokie bo w oczach wskazówka spada po każdy odpaleniu .Po wykręceniu do dy jest czysciutka bez żadnych nalotów czyli mieszanka okej bo jak wsadziłem sondę uwalona od innej toyoty to silnik się dławiło i do da po 3km zrobiła się cała czarna .No i tez nie przechodzi samoadaptacji po resecie ma stale obroty .Wcześniej się adoptował po każdym resecie czy wymienię akumulatora teraz nie czuć żeby się uczył

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Katalizatory to ma jeszcze ?? Może wydechy rozwalone sprubuj je poluzowac i sprawdz

Tadzio79

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Zenzibar
Katalizatory to ma jeszcze ?? Może wydechy rozwalone sprubuj je poluzowac i sprawdz
Ma katy i tez ponoć sprawdzali i że są ok przebieg 115tys nie śmierdzi wkręcać się wkręca ale dopiero teraz zauważyłem ze na gorący na postoju jak szybko depne do oporu to przydławia i z opóźnieniem dużym obroty idą w górę na zimnym ida od razu w górę równomiernie z wciskaniem gazu.Jeszcze taki irytujący objaw z obrotami na jedynce jak zatrzymuje się i obroty idą w dół to nie zatrzymują się tylko przed zatrzymaniem się jednorazowo podbija je na 1100rpm bez dotykania gazu po czym opadają i stoją już normalnie i tak przy każdym zatrzymywaniu a efekt jest taki że jak np zatrzymuje się za autem to muszę czekać aż podbija i opadną bo inaczej wyrywa z tych obrotów gwałtowanie szarpie i to się nasila wraz z nagrzewaniem silnika .Wymieniałem.nawet przepustnice bo jest elektroniczna i nie to nie dało

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Ma katy i tez ponoć sprawdzali i że są ok przebieg 115tys nie śmierdzi wkręcać się wkręca ale dopiero teraz zauważyłem ze na gorący na postoju jak szybko depne do oporu to przydławia i z opóźnieniem dużym obroty idą w górę na zimnym ida od razu w górę równomiernie z wciskaniem gazu.Jeszcze taki irytujący objaw z obrotami na jedynce jak zatrzymuje się i obroty idą w dół to nie zatrzymują się tylko przed zatrzymaniem się jednorazowo podbija je na 1100rpm bez dotykania gazu po czym opadają i stoją już normalnie i tak przy każdym zatrzymywaniu a efekt jest taki że jak np zatrzymuje się za autem to muszę czekać aż podbija i opadną bo inaczej wyrywa z tych obrotów gwałtowanie szarpie i to się nasila wraz z nagrzewaniem silnika .Wymieniałem.nawet przepustnice bo jest elektroniczna i nie to nie dało
Może by pojechać na skp i sprawdzić spaliny jak wyglądają w czasie kiedy te cyrki się dzieją

Tadzio79

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Zenzibar
Dodam jeszcze że strasznie telepie autem po rozgrzaniu obroty schodzą do 600 i telepanie na biegu jak i na postoju z wydechu też pyrka .Mechanikę powiedział że luzy zaworowe do sprawdzenia sprawdzili i powiedział że jak fabryka książkowo wtedy miałem akurat błąd sondy a on do mnie z zaworami sprawdził zawory i mówi że sonda i żeby wsadzić nową orginalna więc ja mówię że wsadziłem już kilka i dalej to samo a on dalej upartego że zła wsadziłem .Więc jedno drugiemu zaprzecza nie ma czego się złapać

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Na skp jechać dać zarobić dla diagnosty 20 zł

Do góry Bottom